'Server website examenklacht.nl ingestort'

De site examenklacht.nl waar eindexamenkandidaten een klacht over de examens kunnen indienen, is maandag zo druk bezocht dat deze tegen het einde van de eerste examendag ongeveer anderhalf uur plat heeft gelegen. De server kon het uitzonderlijk hoge aantal bezoekers niet meer aan. 'We kregen zo veel klachten binnen dat de server is ingestort', meldde het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) maandag.

Redactie
Scholieren van het Christelijk Gymnasium in Utrecht beginnen aan hun examen Beeld anp
Scholieren van het Christelijk Gymnasium in Utrecht beginnen aan hun examenBeeld anp

Tegen half acht maandagavond stond de teller op 3175 klachten. Dat aantal kan nog oplopen omdat de site een tijdlang niet bereikbaar is geweest. De meeste klachten gingen vooralsnog over de samenvatting Nederlands voor het VWO, zei een woordvoerder.

Het LAKS had niet op zo veel klachten gerekend. 'Onze server had het vorig jaar ook al niet makkelijk, maar dit hadden we niet verwacht.' Om het probleem te verhelpen kreeg de site tijdens de storing drie 'boosts', dat betekent dat de capaciteit van de website wordt vergroot. Maar het mocht niet baten.

Maandag begonnen voor 206.870 scholieren van de middelbare school de landelijke eindexamens. Op de eerste examendag stonden de vakken kunst, Nederlands en biologie op het rooster.

Vorig jaar stond de teller op ongeveer 5200 klachten na de eerste examendag.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden