Selectie

JORIS HENQUET

Dokument: Joan's boy

NED 2, 23.00 uur

Een dubbelportret van kinderpsycholoog Joan Sträter en de 14-jarige Marokkaanse tweeling Alaa en Adil uit Amsterdam. De jongens zijn in aanraking met de politie gekomen en hebben moeite hun leven op de rails te krijgen. Joan Sträter ziet het als haar taak ontspoorde jongeren bij te staan.

Dokter Deen

NED 1, 22.05 uur

Monique van de Ven wilde meer diepgang in Dokter Deen, vertelde zij zaterdag in Opium. Of dat is gelukt, is te zien in seizoen twee van de kijkcijferhit van Omroep Max, over de belevenissen van huisarts Maria Deen op Vlieland. Met de vertrouwde cast en nieuwkomers als Hans Croiset en Oren Schrijver.

De val van Aantjes

NED 2, 21.05 uur

Nieuwe EO-dramaserie over CDA-politicus Willem Aantjes, hier gespeeld door acteur Ronald Top. Eind jaren zeventig rijst de ster van Aantjes, maar als hij zich uitspreekt tegen de neutronenbom komen onzichtbare vijanden in actie. De val wordt ingezet als naar buiten komt dat Aantjes lid zou zijn geweest van de Duitse SS.

Panorama

BBC 1, 20.30 uur

Het onderzoeksprogramma van de BBC kijkt wat er met het geld van Global Fund is gebeurd. Met hulp van beroemdheden als Bono en Bill Gates zamelde dit goede doel bijna 15 miljard pond in voor de strijd tegen aids, malaria en tubercolose. Al snel bleek er corruptie in het spel en werd de directeur van Global Fund ontslagen.

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 uur

Tv-tycoon John de Mol komt vertellen over zijn nieuwe megaproject Utopia. In deze nieuwe realityserie, die vanaf 1 januari dagelijks wordt uitgezonden op SBS 6, moet een groep mensen een eigen samenleving bouwen op een stuk land met een loods, beperkte middelen en zonder hulp van de buitenwereld.

OBA Live

Radio 5, 19.00 uur

Theodor Holman spreekt Jelle Reumer, evolutiebioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Hij schreef De vis die aan land kroop, een reisgids naar de oorsprong van de mens. Verder is er literatuur met Onno Blom en commentaar op het nieuws van Stephan Sanders en Nelleke Noordervliet.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden