Seksuele handeling uitvoeren? Eerst even aanvinken op het contract

'Dat was gezellig, maar nu? Bij jou of bij mij?' 'Bij mij kan niet. Ik ben gisteren mijn contracten in Hilversum kwijtgeraakt.'

'In Hilversum? Wat deed je daar?'

'Niks bijzonders. Ik moest een lezing houden voor accountants over het nieuwe belastingregime voor 2037. Oersaai. Onderweg heb ik bij het oplaadstation de auto schoongemaakt en toen per ongeluk de contracten weggegooid.'

'En dat moet ik geloven? Maar oké, dan maar bij mij.'

Even later worden zij door zijn zelfrijdende auto naar haar huis gebracht. Ze lopen meteen door naar de slaapkamer, waar zij uit het nachtkastje een contract tevoorschijn haalt, dat iedere Nederlander van de rijksoverheid thuisgestuurd heeft gekregen. De contracten zijn opgesteld en uitgegeven door de International Databank for Intercourse and Other Sexual Activities, kortweg de IDIOSA genoemd.

Elk contract bevat een lijst van seksuele activiteiten. Wanneer beide partners het erover eens zijn dat een bepaalde seksuele handeling 'met wederzijdse overeenstemming' tot stand mag komen, dan vinken zij die aan op het contract, dat na ondertekening in viervoud naar de IDIOSA moet worden gestuurd.

Speciaal daarvoor heeft de IDIOSA een buizenpoststelsel aangelegd, waarop alle slaapkamers en hotelkamers van Nederland zijn aangesloten. Dat bleek nodig, omdat het opsturen per mail niet is toegestaan. De handtekeningen - meestal twee, soms meer - moeten lijfelijk worden gezet.

Wanneer een van de partners zich na afloop onheus bejegend voelt en meent dat er seksuele handelingen zijn uitgevoerd waarvoor niet is getekend, dan kan een klacht bij IDIOSA worden ingediend. Een commissie gaat vervolgens na of een klacht gegrond is.

Wanneer zulks het geval blijkt, dan komt de overtreder in een traject terecht, aan het eind waarvan een sanctie wordt opgelegd. Straffen kunnen variëren van reputatieschade tot ontslag op het werk. Voor zwaardere gevallen geldt een levenslang verbod op seksuele omgang.

Onvrijwillige castratie, het voorstel waarvoor de Society for Cutting up Men (SCUM) van wijlen Valerie Solanas heeft gestreden, haalde in de Kamer net geen meerderheid, maar daar staat tegenover dat op bepotelen en erger - anders dan op doodslag of moord - geen verjaringstermijn rust. Als man heb je nu eenmaal altijd het uiterlijk van een dader, zoals de grote schrijver Philip Huff zo terecht heeft opgemerkt.

Intussen legt zij het contract voor zich op bed. Samen lopen zij de lijst na. 'Aanraking van de billen, eventueel knijpen (in of tussen, enz.)', staat er.

'Daar heb ik geen bezwaar tegen', zegt hij. 'Tenminste als jij het ook goed vindt', voegt hij er snel aan toe. Ze kijkt hem aan. Is er iets van wantrouwen in haar blik? 'Goed, voor deze ene keer', zegt ze ten slotte tot zijn opluchting. Ze vinken de hokjes aan op hun wederzijdse contracten.

'Aanraken of likken van de geslachtsdelen, strelen en kneden van de borsten, onder of on top, kietelen van de ballen, enz.', zo'n beetje alles komt voorbij en tot hun wederzijds genoegen en groeiende opwinding volgt het ene vinkje het andere op.

Zij past alleen voor deep throat, terwijl hij er niets voor voelt om zich met handboeien te laten ketenen aan de spijlen van het bed.

Anale seks. Hij heeft het vinkje al gezet, maar zij houdt hem tegen. 'Nooit de eerste keer', zegt ze.

'Doe niet zo flauw, ik zal het heel voorzichtig doen.' Maar ze schudt haar hoofd en hoe hij ook op haar inpraat, hij weet haar niet overtuigen.

Dan loopt zij de kamer uit. Hij denkt dat zijn kansen verkeken zijn, maar even later komt zij terug met een gummetje en verwijdert het vinkje. Daarna gaat het snel met de lijst en zij verheugen zich op wat komen gaat.

Alleen bij 'masturberen, terwijl de ander toekijkt' krijgen ze even onenigheid. 'Weet je nog, twintig jaar geleden', zegt hij, 'die Amerikaanse komiek die bij elke vrouw die hem belde meteen zijn leuter uit zijn broek haalde? Hij zei op het toneel precies wat hij in werkelijkheid ook deed, en in de zaal moest iedereen erg om hem lachen. Al jaren niets meer van gehoord. Zit nog steeds vast in Guantánamo Bay.'

'Net goed', zegt ze. Daarna staat ze op en doet de contracten en hun kopieën in de buizenpost. Hij begint zich al uit te kleden, maar zij drukt op het wandpaneel een knop in. 'Nu alleen nog de camera's aan', zegt ze.

'Hoe bedoel je?', vraagt hij verbaasd.

'Dat begrijp je toch wel! Wij hebben straks eventueel bewijsmateriaal nodig voor de IDIOSA.'

Ze kruipt tegen zijn rug, maar hij verroert geen vin. 'Wat is er met jou?'

'Ik geloof', mompelt hij zachtjes, 'dat ik geen stijve kan krijgen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden