Seksrabbijn en geliefde organiseren tussen nu en Pasen orgie

Deze week: het genot van een orgie.

null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

Het is vermoedelijk onmogelijk een schrijver te vinden die meer over seksualiteit in al haar verschijningsvormen heeft geschreven dan D.A.F. de Sade. Deze week lezen wij daarom De 120 dagen van Sodom of De school der losbandigheid. Indien gewenst mag u de film Salò of De 120 dagen van Sodom van Pasoloni, losjes gebaseerd op het boek, ook bekijken.

Het valt op dat het atheïsme onverzoenlijke kanten heeft. Zo schrijft De Sade: 'De geringste godsdienstige handeling van een der deelnemers, welke dan ook, wordt gestraft met de dood.' Voor alle duidelijkheid, we hebben het hier over reglementen voor deelnemers aan een langdurige orgie, zoals de titel van het boek al aangeeft. Ook schrijft De Sade: 'De naam van god zal nooit anders in de mond genomen worden dan vergezeld van scheldwoorden en vervloekingen.'

Een vermoeden is bevestigd: de ware atheïst neemt God serieuzer dan menig gelovige. Maar genoeg over God.

De criticus Arnold Heumakers schreef (ik parafraseer) dat de herhalingsdrift van De Sade de lezer een beetje kan doen vervelen. Maar goed, seksualiteit in het algemeen en een orgie in het bijzonder is natuurlijk herhalingsdrift.

Orgie

Opvallend, naast de religieuze obsessie, is dat de adellijke deelnemers en de bisschop, die ook een libertijn is, een voorliefde lijken te hebben voor menselijke uitwerpselen en het eten daarvan, vooral als de uitwerpselen uit mooie jonge dames en heren komen. De Seksrabbijn zelf heeft daar weinig fantasieën over, maar hij heeft er ook niets op tegen als u de instructies van De Sade letterlijk opvolgt.

Ten tijde van De Sade was de orgie kennelijk iets voor de eerste en tweede stand, oftewel de geestelijken en de adel. Tegenwoordig is alles gedemocratiseerd, de Seksrabbijn hoopt dat vooral uitkeringsgerechtigden en mensen die het minimumloon verdienen zich zullen melden voor de orgie. Jawel, de Seksrabbijn en zijn geliefde willen tussen nu en Pasen een orgie organiseren. We zoeken nog deelnemers. Minimum aantal deelnemers: vier. Maximum: duizend. Daarboven kun je per ongeluk vertrapt worden.

U kunt zich bij de Volkskrant melden met foto én uitvoerige, schriftelijke motivatie. Gelovigen zijn welkom.

Huiswerk voor volgende week: lees ten minste honderd bladzijden uit De 120 dagen van Sodom. Bespreek met uw ouders, uw geliefde of uw vrienden of u zult meedoen aan de orgie van de Seksrabbijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden