Seks mag routine zijn, maar geef eens per kwartaal de fantasie alle ruimte

Deze week: geef minstens een keer per kwartaal de fantasie alle ruimte.

Arnon Grunberg
null Beeld Colourbox
Beeld Colourbox

Vaak is hier gesproken over seks met een vreemde, maar veel mensen hebben gewoon seks met hun vaste partner, met degene met wie zij een woning of huis en in sommige gevallen nog een huisdier en wat kinderen delen. Ook deze mensen verdienen aandacht.

Seks vereist afstand, zoals al eens is vastgesteld. Te veel emotionele intimiteit is doorgaans slecht voor de opwinding. Dergelijke seks krijgt iets incestueus, en hoewel sommige mensen ervan dromen met hun vader of moeder naar bed te gaan - naar het schijnt Jan Wolkers - moeten andere mensen daar niet aan denken. Dat zijn mensen die zeggen: 'Ik heb me nooit betrapt op het verlangen om met mijn moeder te neuken. Waar heeft Freud het over?'

Maar goed, de afstand: je verkleden helpt. Je kunt je verkleden als beer, paashaas, Sinterklaas of, conventioneler, stewardess of politieagent. Doe het onaangekondigd, de charme van de verkleedpartij schuilt in het verrassingseffect. Als u zegt: 'Ik kom morgen thuis van mijn werk verkleed als paashaas', is de kans aanzienlijk dat uw partner zegt: 'Doe maar niet.' Als u onverwacht als paashaas voor de deur staat, is het goed mogelijk dat een seksuele fantasie werkelijkheid wordt. Of het de uwe is of die van uw partner, dat doet er niet zoveel toe.

Seks mag en zal natuurlijk ook routine zijn. Zoals yoga, ontbijten en vergaderen routine kunnen zijn. De vrome leugen van de seksualiteit is dat het er altijd zo aan toegaat als in Turks fruit, een aanbevelenswaardige roman overigens.

Een keer per kwartaal is het echter gunstig de routine te doorbreken. Men kan de partner vragen wat zijn of haar fantasieën zijn, mits men belooft geen fantasie af te keuren, ook niet als er over uw broer wordt gefantaseerd.

De vriendin van de Seksrabbijn zei eens: 'Als wij een dochter krijgen en zij is een jaar of 18, ga je vast haar vriendinnen verleiden.' Maar zoals gezegd, u mag ook over de vrienden of vriendinnen van uw kinderen fantaseren, hoewel het prettig is als ze min of meer meerderjarig zijn.

De fantasie kan onschuldiger zijn. Bijvoorbeeld: 'Ik zou heel graag een keer met je onder het Rijksmuseum willen vrijen.' Of: 'Ga zonder onderbroek naar je werk en masturbeer tijdens een vergadering.'

Huiswerk: vervul een fantasie van uw partner. Hebt u een eenzame buurvouw? Vervul ook eens haar fantasie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden