Seks langs de weg in clubs met een glamourtekort

U komt er waarschijnlijk geregeld langs: de seksboerderij in de provincie. Onze fotograaf stopte er wel en citeert bezoekers over het gebodene.

Jan Dirk van der Burg
Club Chantall, Klein-Ulsda. Beeld Jan Dirk van der Burg
Club Chantall, Klein-Ulsda.Beeld Jan Dirk van der Burg

'Clubs met glamourtekort', zo noemt onze fotograaf Jan Dirk van der Burg zijn collectie erotische uitspanningen die hij door het hele land langs de weg tegenkwam. Hij noemde zijn fotoserie Morning Glory. U kent Van der Burg van zijn rubriek Heerlijk Genieten. Hij fotografeerde eerder het merkwaardige fenomeen olifantenpaadjes. Hij stelde 'tweetbundels' samen met twitterberichten van BN'ers en hij fotografeerde sekscinema Venus op de Amsterdamse Wallen. Hij is, kortom, een onbevooroordeeld om-zich-heenkijker en beslist bekend met de minder glamoureuze kant van de menselijke behoefte aan erotiek.

Om hun lelijkheid enigszins te compenseren, fotografeerde hij de parenclubs en andere seksoorden in een verwachtingsvol ochtendgloren. Hij wist daarmee de grimmige en vrouwonvriendelijke sfeer te compenseren die er ondanks de veelbelovende bedrijfsnamen toch ook moet hangen.

Van der Burg zocht bovendien, namens u, op forums van clubbezoekers en, eh, hoerenlopers, en vond daar tamelijk onbarmhartige besprekingen van de medewerksters. In gekuiste vorm (inclusief spelfouten, want letterlijk van de forums geplukt) presenteren we u de treurige en toch ook - volgens de fotograaf - soms vermakelijke wereld van de commerciële seks langs de provinciale weg.

Van de serie is een ansichtkaartenbox te koop: jandirk.com/bookshop.

Club Chantall, Klein-Ulsda

Van een forum:

'Vandaag bij Club Chantall langsgeweest en uit de bescheiden line-up gekozen voor C. Welk een drama... Op zich een leuk koppie, flinke borsten, dus het leek prima. Maar communicatie? Niks. Letterlijk vier woorden. Volledig apatisch, condoom zat er al om toen ik de broek nog aanhad, mocht nergens aankomen... Het geheel had de erotische sfeer van een onverwachte belastingaanslag. (...)

Beste leiding van Club Chantall: jullie hebben vaak leuke meiden (Judith, Mirjam, Natascha), maar deze C. is echt geen reclame.'

Eros Centre Pretty Women, Emmen. Beeld Foto Jan Dirk van der Burg
Eros Centre Pretty Women, Emmen.Beeld Foto Jan Dirk van der Burg

Eros Centre Pretty Women, Emmen

Van een forum:

'Ben vorige week in Pretty Women geweest, was daar al vaker geweest met een meisje en die werkte daar nou niet meer. Dus ben deze keer met een Bulgaarse geweest weet haar naam niet. Dat was niks mocht nergens aan komen, ik had een uur betaald en werd naar 20 minuten de kamer al uitgezet want ik was klaar, ze wou me niet eens masseren.

Maar ik ging eerder altijd met Brandy weet iemand waar ze is was een mooie donkere slanke vrouw? Als iemand het weet hoor ik het graag, dan kan ik weer naar haar toe.'

De Wallen, Maasbracht. Beeld Jan Dirk van der Burg
De Wallen, Maasbracht.Beeld Jan Dirk van der Burg

De Wallen, Maasbracht

Van een forum:

'Gisteren voor het eerst iets heel ongewoons meegemaakt met dit mooie mevrouwke, ik ben gelijk aan andere keren hier in de Wallen binnengestapt 10 euro betaald. Op de eerste twee kamers zat niemand en op de derde kamer kwam ik dees meid tegen. Ze was zichzelf ferm aan het vervelen. De deur stond open dus ben ik gewoon binnengeglipt, zij was druk bezig met het spelen op de iPhone en had niet echt interesse om te werken, ik mocht van haar gewoon naast haar zitten en we begonne maar te praten over alles. (...)

Na twee uurkes praten en strelen zei ik dat ik wou neuken maar ze zei gewoon dat ze dat niet wou en geen zin had in sex. Ik was daar effe stil van. (...)

Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak, ik ben een heel knappe jongen sportief dus het is niet van men uiterlijk waarom ze niet wou, ze zei nog dat ik met haar vriendin kon gaan kameren maar ik wou dat helemaal niet. Maar ja we zullen alles wel een keer meemaken. Dus was dit ook zoiets.'

Secret Dreams, Emmen. Beeld Jan Dirk van der Burg
Secret Dreams, Emmen.Beeld Jan Dirk van der Burg

Secret Dreams, Emmen

Van een forum:

'Gisteren naar Secret Dreams geweest. Het was donderdagmiddag met als thema onbeperkt sex. Ik was er voor de eerste keer. Ik moet zeggen een heel geile ervaring. Bij binnenkomst zijn er lockers om je spullen te bewaren. Sommigen lopen zo door en gaan in de kleren aan de bar zitten. Ik heb me uitgekleed en ben in boxershort met t-shirt naar binnen gegaan. Ik zag meteen al een heerlijke dame waar ik naast ben gaan zitten. Ze liet mij de hele club eerst zien. Er is een relaxruimte met een zithoek waar pornofilms gedraaid worden. Er is een darkroom. (...)

De andere gasten gingen steeds met een dame naar boven wat ik wel jammer vond. Ik vind het wel geil dat er anderen bij zijn zodat je elkaar kunt bezig zien. Zeg maar een orgie!

Ik moest naar een afspraak en vroegtijdig vertrekken. Anders had ik het nog wel een derde keer willen doen.'

Sanne Privé, Herten. Beeld Jan Dirk van der Burg
Sanne Privé, Herten.Beeld Jan Dirk van der Burg

Sanne Privé, Herten

Van een forum:

'Gisteren voor het eerst langsgeweest. Leuk prive huis. Discrete parking. Was erg druk toen ik er aan kwam. De gastheer gaf aan dat alleen Edith nog vrij was. Een hele aardige dame die haar vak goed verstaat. Enige nadeel wat eigenlijk niks met de club te maken heeft: ik heb met mijn credit card betaald. Er zou een neutrale naam op komen maar na wat google werk kom ik via die naam ook uit op Sanne's Prive. Niet echt handig in mijn mening want ik moest verklaren waar ik heen was. Verder kom ik er zeker nog een keer terug.'

Club Showboat, Wormerveer. Beeld Jan Dirk van der Burg
Club Showboat, Wormerveer.Beeld Jan Dirk van der Burg

Club Showboat, Wormerveer

Van een forum:

'Wij komen niet meer bij de Showboat. Er lopen teveel alleengaande, opdringerige mannen rond. Als je ergens wat gaat rommelen dan zitten er zo een stel om je heen, daar zitten wij níet op te wachten. Je kan toch vragen of je mee mag doen?

Ik vind het prima dat sommige deuren van kamers op slot kunnen, want dan heb ik niet dat gegraai aan me lijf. Alhoewel je wel heel erg gestoord kan worden door 'zogenaamde' behulpzame personen die je een donkere man willen aanbieden, terwijl je net lekker op gang bent. Afknapper van diepvriesformaat dus!

Het is bijzonder irritant te noemen dat de beveiliging gewoon rustig gaat zítten om te kijken hoe jij bezig bent, daar zijn ze toch niet voor?

Goede rondleiding kregen wij niet, hebben alles zelf moeten opzoeken en onderzoeken.

De matrassen zijn vaak nat en dat is géén water! Dat vind ik heel erg ranzig! Handdoekje neerleggen is zeker teveel gevraagd?'

Escape, Doetinchem. Beeld Jan Dirk van der Burg
Escape, Doetinchem.Beeld Jan Dirk van der Burg

Escape, Doetinchem

Van een forum:

'Zaterdag naar Doetinchem gereden. Ik verheugde me op een gezellig potje oudste beweging ter wereld, maar wat viel dat ontzettend tegen. Heel veel mannen en erg weinig dames.

En als je dan een voorkeur hebt voor blond en kleinere borsten dan heb je helemaal een probleem. Het waren voornamelijk latino-dames en een enkele Duitse dame op leeftijd (40+) en dus ben ik na even goed rondkijken maar weer teruggereden...

Jammer, gelet op de hoeveelheid aanwezige mannen zou er toch een behoorlijke boterham te verdienen moeten zijn in de Achterhoek.'

Fata Morgana, Muiderberg. Beeld Jan Dirk van der Burg
Fata Morgana, Muiderberg.Beeld Jan Dirk van der Burg

Fata Morgana, Muiderberg

Van een forum:

'De Fata Morgana voor het eerst geprobeerd. Bij binnenkomst werd ons gevraagd of we de club kennen, niet dus, en of we wel eens vaker in een parenclub geweest waren, ja dus, waarop hij vervolgde met: daar rechts zijn de kleedkamers en links de andere ruimtes, daar konden we het mee doen.

De club is inderdaad mooi en het eten erg goed voor een club, helaas vonden we het erg stil, 100 paren volgens de bediening maar dat vond ik 100% overdreven en de paren die er waren hadden geen enkele belangstelling om met anderen mee te spelen, alleen maar individuele seks, niemand die een handje naar de buren uitstak, niemand die met andere mensen converseerde of wat dan ook, en dat voor een 'swing' club. Ons zie je er niet meer terug, er zijn gezelliger clubs, wel met minder goed eten maar met betere seks, voor eten gaan we normaal gesproken naar een restaurant.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden