Segers moet zich 21 juli weer bij de politie melden

Het onderzoek naar 'verkochte' voetbalwedstrijden tegen Hans Segers (Wimbledon), Bruce Grobbelaar (Southampton) en John Fashanu (Aston Villa) is sinds gisteren in handen van de officier van justitie....

Van onze correspondent

Henk Strabbing

LONDEN

De leider van de recherche in Hampshire, hoofdinspecteur Rodger Hoddinott, verklaarde gisteren: 'We zijn nu in het stadium gekomen dat we het onderzoek in handen hebben gegeven van de Crown Prosecution Service die al een officier voor deze zaak heeft aangewezen.' Deze officier van justitie moet bepalen of het werkelijk tot een rechtszaak komt. De vijf verdachten waren eerder op borg vrijgelaten. Die borg is nu verlengd tot 21 juli.

Hoddinott noemde het een 'gecompliceerd onderzoek' en 'alle vijf die bij ons zijn geweest, hebben volledig de gelegenheid gehad om commentaar te geven op de dingen die wij hen hebben voorgelegd. Ook het materiaal dat wij nu hebben gekregen, gaat naar de officier.'

Het commentaar van de voormalige PSV-er Segers bij zijn vertrek uit het politiebureau van Eastleigh was simpel: 'Het is allemaal onzin. Ik heb er niets mee te maken. Ik wil helemaal worden vrijgepleit zodat ik weer in alle rust voetbal kan spelen en ik wil dat de politie kan zeggen: Sorry, meneer Segers, we hebben uw tijd verknoeid.'

Hans Segers (35) speelt sedert 1984 in Engeland, eerst enige tijd voor Nottingham Forest en sinds 1988 voor de Zuidlondense club Wimbledon.

De vijf werden op 14 maart van dit jaar gearresteerd nadat al in november vorig jaar Bruce Grobbelaar door een voormalige vriend ervan was beschuldigd dat hij tegen betaling goals had doorgelaten. Het dagblad The Sun beweerde een videoband te bezitten van Grobbelaar die in een hotelkamer een bundeltje geld aannam.

De Britse voetbalbond kwam onmiddellijk met de reactie dat de Southampton-keeper de voetbalsport 'in diskrediet' had gebracht, maar liet enkele dagen later weten dat er geen actie zou worden ondernomen voordat het politie-onderzoek was voltooid.

Het verkopen van de wedstrijden zou te maken hebben met een Maleisisch goksyndicaat. In Maleisië zelf werden in maart van dit jaar zeventien voetballers aangehouden wegens omkoping. In Zuidoost-Azië wordt gewed op voetbalwedstrijden waar ook ter wereld. Vooral de Engelse competitie is daar zeer populair bij de gokkers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden