Schuldig

Josine Westerbeek-Huitink wijst terecht op de papierenprocedure van herkeuringen die geen zode aan de dijk zet (Forum, 30 juni). Maar zij wijst de politiek erop dat de reïntegratie van wezenlijk belang is om mensen aan een baan te helpen....

Ook de andere bonden juichen het toe dat mensen, hoe beperkt ze ook zijn, graag weer aan het werk gaan. Ik begrijp niet dat Gerda Verburg als ex-vakbondsbestuurder nu zegt dat de vakbonden niet dwars moeten gaan liggen nu haar CDA een andere koers voor ogen heeft met de WAO'ers. Is het dan toch waar dat mensen die opklimmen op de maatschappelijke ladder hun afkomst verloochenen?

Rob Joosten (Forum, 30 juni) is arbeidsdeskundige bij het UWV. Ik kan helemaal met zijn gedachtegang instemmen dat de politiek de uitvoerders van de WAO gek maken. Maar had hij daarvoor niet eerder aan de bel moeten trekken?

Omdat de politiek zich is gaan bemoeien met het aanscherpen van WAO-regels, gaat dit niet alleen ten koste van de dienstverlening aan de cliënten, maar ook de werkplek van hem en zijn collega's komt in gevaar.

Ik ben het met hem eens dat duidelijk mag zijn dat de medewerkers van het UWV meer respect mogen verwachten van de politiek. De politiek is er mede schuldig aan dat er veel gerotzooid is met de WAO. Als overheid laat zij veel van haar medewerkers in de WAO afvloeien.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden