Schrik-ei

'Zeg, ik hoef maar één eitje vanochtend hoor', verzucht de verloofde. 'Weet ik, er ligt er ook maar één in het water', verduidelijkt Niche....

Peter van den Berg

Op de website www.hamburg-trading.de staan ze echt, de piep-eieren. 'Het meest uitgekookte idee sinds tijden.' In het Duits klinkt het zo: 'Denn jetzt kommt PiepEi. Sieht aus wie ein Ei, fühlt wie ein Ei, kocht wie ein Ei, und piept, wenn die Eier fertig sind'. Eenvoudiger en preciezer kunnen ontbijteitjes niet gekookt worden.

'Want PiepEi, het echte eierklokje, herkent de temperatuur waarbij het eigeel hard wordt. Wordt het piepei met de echte eieren samen in een pannetje gekookt, dan laat het een krachtig melodietje horen, zodra de gewenste hardheid van de eitjes is bereikt.'

Een revolutie? Absoluut. De eerste piep weerklinkt als het water de 45 graden bereikt en betekent 'Ei am okay'. Als het water kookt, komt een tweede piep, en als de eieren voldoende hard zijn, weerklinkt dertig seconden een melodietje. Er zijn drie soorten piepeieren: geel voor zacht, oranje voor middel en blauw voor hard gekookt.

En dan de prijs: 24,90 mark (ruim 28 gulden voor één), speciale prijs voor de drie: 65 mark, dik 73 gulden.

Dat is echt schrikken. Niche besluit maar weer te gaan liggen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden