Schrijvers op de bres voor vakschool Colofon

Een aantal schrijvers heeft staatssecretaris Nuis van Cultuur gevraagd de subsidieaanvraag van de Schrijversvakschool 't Colofon 'creatief' te bekijken. De Raad voor Cultuur adviseerde de bewindsman onlangs het subsidieverzoek af te wijzen....

ANP

ANP

AMSTERDAM

Onder de schrijvers bevinden zich Graa Boomsma, Nico Dros, Eva Gerlach, Gijs IJlander, Thomas Rosenboom, Helga Ruebsamen, Thomas Verbogt en Elly de Waard. De Schrijversvakschool vraagt voor de komende Kunstenplanperiode 1997-2000 jaarlijks twee ton. De vakschool verzorgt een vierjarige deeltijdopleiding poëzie, proza, drama en scenario. Beroepsschrijvers geven de lessen.

In 1990 besloot 't Colofon niet langer te streven naar een fusie met bestaande hbo-instellingen, omdat de aankomende schrijvers op geen enkele manier vergelijkbaar zijn met de reguliere studentenpopulatie. De Raad voor Cultuur wijst op grond daarvan het subsidieverzoek af. Als 't Colofon aanpraak wil maken op een financiële ondersteuning zal het volgens de raad aansluiting moeten vinden bij het reguliere onderwijs.

Schrijvers, (oud-)docenten en afgestudeerden van 't Colofon wijzen de staatssecretaris erop dat dat 'moeilijk, zo niet onmogelijk is'. De vakschool is een werkplaats ter bevordering van de deskundigheid van aankomende schrijvers. Er zijn geen vooropleidingseisen en er staan ook geen andere vakken dan schrijftraining op het rooster.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden