'Schippers moet complot tegen VVD bewijzen'

Oppositiepartijen wisten vandaag wel raad met de suggestie van VVD-minister Edith Schippers dat bewust wordt geprobeerd haar partij te beschadigen in verkiezingstijd. PVV-leider Wilders sprak van 'krokodillentranen'. Sharon Dijksma (PvdA) wil bewijs zien voor de stelling van Schippers. Een selectie van de reacties.

Minister Edith Schippers. Beeld anp
Minister Edith Schippers.Beeld anp

Pechtold: 'Schippers moet bewijs leveren'

D66-leider Alexander Pechtold snapt dat de VVD teleurgesteld is dat er elke keer gedoe is bij de partij. Hij vindt echter dat Schippers bewijs moet leveren en anders haar mond moet houden.

Roemer: liberalen zijn 'een beetje in paniek'

Volgens SP-leider Emile Roemer laten de uitspraken zien dat de liberalen 'een beetje in paniek' zijn en moeten ze vooral de hand in eigen boezem steken.

Emile Roemer tijdens het EenVandaag-debat in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Beeld anp
Emile Roemer tijdens het EenVandaag-debat in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen.Beeld anp

Buma: schuld

CDA-leider Sybrand Buma constateerde dat de campagne voor de VVD blijkbaar gaat over de vraag wie de schuld is van de affaires binnen de partij.

Wilders: krokodillentranen

Zijn PVV-collega Geert Wilders sprak over krokodillentranen. 'De VVD heeft heel Nederland pootje gelicht. Ze hebben mensen op alle mogelijke manier voor de gek gehouden', zei hij.

Samsom: Schippers is 'even van slag'

PvdA-leider Diederik Samsom snapt best dat Schippers 'even van slag' is nu Ivo Opstelten en Fred Teeven zijn afgetreden, maar adviseert de coalitiegenoten vooral vooruit te kijken.

'In de woorden van de eigen VVD-slogan: koers houden', zei Samsom vandaag in het VARA-radioprogramma Spijkers Met Koppen. 'Niet met onszelf bezig zijn, maar waar het om gaat.'

Samsom vindt het vertrek van de twee bewindslieden heel vervelend, vooral voor coalitiepartner VVD en de andere collega's in het kabinet. Maar politiek is een hard vak, het kan zomaar afgelopen zijn, constateerde Samsom

Diederik Samsom voert campagne op de Dappermarkt in Amsterdam. Beeld anp
Diederik Samsom voert campagne op de Dappermarkt in Amsterdam.Beeld anp

Dijksma: bewijzen

PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma ging tijdens een interview met het radiprogramma Kamerbreed een stap verder. 'Op het moment dat je suggesties uit dat er een schuldvraag onder zou liggen, dan moet je dat ook kunnen bewijzen en dat bewijs is er niet', zei ze.

Dijksma laat de opmerkingen verder aan de minister, maar denkt wel dat het goed is dat er opheldering komt over zaken waarover nog onduidelijkheid is.

Wat vindt u? Vul hieronder onze peiling in.

Sharon Dijksma. Beeld epa
Sharon Dijksma.Beeld epa
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden