Scheuren in Turkse eensgezindheid en spoedoverleg over oorlog in Syrië

Goedemorgen. De Turkse eensgezindheid vertoont na de couppoging inmiddels flinke barsten. Nederland gaat zich 'actief inzetten' voor onderhandelingen over een internationaal verbod op nucleaire wapens. Ook in de Volkskrant Ochtend: gemeenten hebben jarenlang te veel belasting geheven bij recreatieparken en Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en de VS voeren vandaag spoedoverleg over de oorlog in Syrië.

Redactie
Een man verkoopt Turkse vlaggen in Istanbul. Beeld afp
Een man verkoopt Turkse vlaggen in Istanbul.Beeld afp

Terwijl u sliep

Trumps running mate wint debat, maar met Trump heeft het weinig te maken
Mike Pence, de vice-presidentskandidaat van Donald Trump, was dinsdagavond de winnaar van het debat met Tim Kaine, de running mate van Hillary Clinton. Maar daarbij dreef hij wel een wig tussen Trump en hemzelf - onder meer door zich veel vijandiger op te stellen tegenover Rusland dan Trump doet.

Vakantiewoning jarenlang te zwaar belast
Recreatieparken zijn jarenlang te hoog aangeslagen, heeft de Hoge Raad bepaald. Gemeenten zouden hun 75 miljoen euro moeten terugbetalen.

Alle kernwapens de wereld uit, te beginnen met een PvdA-motie
Nederland heeft er weinig over te vertellen, maar de vredesbeweging ziet het toch als historische stap: het kabinet gaat zich 'actief inzetten' voor onderhandelingen over een internationaal verbod op nucleaire wapens. Wereldwijd zijn dat er circa 11 duizend.

UKIP-leider Diane James stopt na achttien dagen
De nieuwe UKIP-leider Diane James is na slechts achttien dagen opgestapt. Tegenover The Times beweerde James dat ze niet genoeg steun had om de interne hervormingen door te voeren die ze tijdens haar campagne had beloofd.

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken tijdens een plenair debat over een burgerinitiatief tegen een nationaal verbod op kernwapens Beeld anp
Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken tijdens een plenair debat over een burgerinitiatief tegen een nationaal verbod op kernwapensBeeld anp

Aanraders van de redactie

'De Turkse verdeeldheid is groter dan ooit' (+)
De verijdelde staatsgreep van juli is voor Turkije 'een donkere nacht' en geldt tegelijk als het begin van een nieuwe nationale eenheid. Maar hoe sterk is die? De scheuren zijn onmiskenbaar.

Column Sheila Sitalsing (+)
De Chinese verovering van de wereld loopt via ontwikkelingslanden - niet met spiegeltjes en kraaltjes in ruil voor land en onderwerping, maar met harde contanten, gebouwen en asfaltwegen in ruil voor olie, mineralen en metalen. Lees hier de hele column.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Het is de frituur, weet Lelystad (+)
Nergens anders zijn de zorgkosten per Nederlander zo hoog. De Lelystatters zelf weten best hoe dat komt: ongezond leven. Want ja, hoe gaat dat, als je weinig geld hebt?

Wat maakt kookkanaal Tasty zo verslavend? (+)
De bijzondere manier van filmen maakt van Tasty een ware kookkanaalverslaving op YouTube. Lees hier het hele artikel.

de 'Bread Pizza Bowl' Beeld RV
de 'Bread Pizza Bowl'Beeld RV

In dat botsautootje klopte alles (+)
Botsautootjes op de kermis. Er is niets veranderd en tegelijk alles. Lees hier de hele column van Nico Dijkshoorn.

Kiev of de Krim, dat is de kwestie (+)
Terwijl stukken uit de Krim te pronk lagen in Amsterdam, annexeerde Rusland de plaats van herkomst. Nu moet de rechter uitmaken naar wie ze teruggaan. Is dit wel Oekraïens erfgoed?

Een deel van de kunstcollectie in het Allard Pierson museum. Beeld anp
Een deel van de kunstcollectie in het Allard Pierson museum.Beeld anp
null Beeld Bas van der Schot
Beeld Bas van der Schot
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden