'Schade storm minimaal 160 miljoen'

De storm van donderdag heeft voor minimaal 160 miljoen euro schade aangericht aan gebouwen. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars vrijdag laten weten...

De zwaarst getroffen provincie is Noord-Holland. Daar is sprake van een schadepost van 60 miljoen euro. De storm in 2002, die heviger was dan die van donderdag, leidde tot minder schade aan gebouwen en opstal (onder meer alles in huis, dakpannen en schuttingen), namelijk 100 miljoen euro.

De schade van onder meer de Nederlandse Spoorwegen, gemeenten en Schiphol is niet meegerekend. Ook de maatschappelijke schade en de beschadigingen aan auto's zijn niet meegeteld in de berekening.

Volgens het Verbond van Verzekeraars moeten er dus nog vele miljoenen euro's bijgeteld worden bij hun schatting.

De storm van vorige week richtte voor 15 miljoen euro schade aan. De helft daarvan was in Zeeland en Noord-Holland. Het Verbond van Verzekeraars sprak toen van een ‘gemiddelde’ storm. De storm die eind december woedde, veroorzaakte voor ongeveer 12 miljoen euro schade.

LTO Nederland meldde vrijdag dat de schade voor land- en tuinbouwers van de storm van donderdag wordt geraamd op 10 tot 15 miljoen euro. Er komen volgens een woordvoerder van LTO nog steeds meldingen binnen bij verzekeringsbedrijven. ‘Bij Interpolis waren in de loop van de morgen zo'n 1200 meldingen binnen. Bij verzekeringsmaatschappijen als Univé en Agriver kwamen ook enkele honderden meldingen binnen uit de agrarische sector.’

Fotospecial (vergroot)

\N (Hein van den Heuvel) Beeld
\N (Hein van den Heuvel)
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden