Schaatsbond benoemt Pfrommer tot coach vrouwen-sprintploeg

Leen Pfrommer wordt de nieuwe coach van de vrouwenkernploeg sprint/midden afstand. Hij was jarenlang verantwoordelijk voor de schaatsers en schaatssters van Jong Oranje....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Het hoogste bondsorgaan van de KNSB wees de voordracht af om Floor van Leeuwen te benoemen tot trainer/coach van de mannen sprint/middenafstand ploeg. Het bestuur ging wel akkoord met de benoeming van Ab Krook als coach van de kernploeg vrouwen allround/lange afstand.

Gerard Kemkers wordt komend seizoen definitief geen coach van de Nederlandse mannenploeg. Het bondsbestuur wees het voorstel van het interim-sectiebestuur af de Amerikaanse bondscoach als trainer van de mannenploeg allround/lange afstand te benoemen. Het college wil het contract tussen Kemkers en de Amerikaanse schaatsbond respecteren. In april verlengde de oud-schaatser zijn contract in de Verenigde Staten tot en met de Winterspelen van 1998 in Nagano.

Kemkers was voor de leden van mannenkernploeg toen al de belangrijkste kandidaat de ontslagen Wopke de Vegt op te volgen. Het bestuur sluit niet uit dat Kemkers, wellicht na enige jaren ervaring opgedaan te hebben in Amerika, een functie zou kunnen vervullen binnen de KNSB.

Het sectiebestuur ad interim heeft het bondsbestuur ook geïnformeerd over de definitieve samenstelling van de vijf kernploegen. Bart Veldkamp maakt geen deel meer uit van de mannen allround/lange afstand formatie. De Hagenaar wil komend seizoen voor België uitkomen.

Gianni Romme uit Made neemt zijn plaats in. Hij eindigde afgelopen seizoen als vijfde bij de NK allround.

Kernploegen: mannen, allround/lange afstanden: Rintje Ritsma, Falko Zandstra, Gianni Romme, Martin Hersman, Ids Postma, Jeroen Straathof; mannen, sprint/midden afstanden: Gerard van Velde, Jacco Jan Leeuwangh, Jan Bos, Erben Wennemars, Niels Greidanus, Arjan Schreuder.

Vrouwen, allround/lange afstanden: Annamarie Thomas, Carla Zijlstra, Tonny de Jong, Barbara de Loor, Marian Timmer, Sandra 't Hart; vrouwen, sprint/midden afstanden: Sandra Zwolle, Christine Aaftink, Leontine van Meggelen, Andrea Nuyt, Judith Straathof, Linda van Oosten.

Jong Oranje: Renate Groenewold, Frouke Oonk, Sandra de Ronde, Tijn Ponjee, Floor van Slochteren, Marja Vis, Bob de Jong, Jochem Uytdehaage, Ralf Beekers, André Vreugdenhil, Gijs Buitelaar, Jelmer Beulenkamp.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden