Salariskorting? Eerst dient de directeur in te leveren

SHANGHAI ‘Directeuren behoren de lusten en lasten te delen met arbeiders. Als het loon van de arbeider niet omhoog gaat, dan geldt dat ook voor de directeur....

Hans Moleman

Nee, dit is geen citaat uit ’n nieuwe crisiscode van ex-Unilevervoorman Morris Tabaksblatt, bedoeld om resterende graaizucht in de top van het bedrijfsleven de pas af te snijden. Hier spreekt de Chinese regering, in de vorm van de Toezichtscommissie voor Staatsbedrijven, afdeling Shanghai.

Nu de crisis ook in China steeds meer schade aanricht – twintig miljoen binnenlandse migranten zijn nu de nieuwjaarsvakantie ten einde loopt hun werk kwijt, schatte Peking onlangs – moet ook de leiding van het staatsbedrijfsleven de buikriem aanhalen, is de boodschap. De meeste concerns zullen de beloningspakketten van de directie met 15 tot 20 procent korten, zo melden de staatsmedia.

Tot de directeuren die in Shanghai het goede voorbeeld moeten geven, zijn die van de gemeentelijke autofabriek SAIC, de Shanghai Electric Group, supermarktketen Bailian, tv-maker SVA, het havenbedrijf en textielconcern Shangtex. De lange lijst geeft een mooi beeld van de reusachtige invloed die de staat nog altijd heeft in de Chinese economie.

Sommige bedrijven gaan verder dan een salariskorting van 20 procent. Aluminium Corporation of China, de grootste aluminiumproducent van het land, maakte al bekend dat de top maximaal de helft zal moeten inleveren, terwijl het loon van het gewone personeel met 15 procent wordt gekort. Computermaker Lenovo: 30 tot 50 procent minder gage voor de top. Wuhan IJzer en Staal: halvering directiesalaris. China Eastern, een fors verliesgevende luchtvaartmaatschappij: 10 tot 30 procent minder.

De grote staatsconcerns hebben ook de opdracht gekregen het mes te zetten in de uitgaven voor zakenreisjes en conferenties en de bouw van nieuwe kantoren. Bij Shanghai Electric komen er dit jaar geen nieuwe auto’s, bij SAIC moeten de recepties en relatiegeschenken een slag goedkoper. De snoeicampagnes worden van boven opgelegd nu steeds meer bedrijven extra steun uit de centrale kas nodig hebben.

Het beloningsniveau in de top van China’s belangrijkste staatsondernemingen – de zogeheten red chips – is overigens weinig transparant. Een onderzoek van de Universiteit van Hongkong kwam vorig jaar uit op een modaal directiesalaris van omgerekend 150 duizend euro, plus gemiddeld 120 duizend euro aan aandelenopties. De onderzoekers maakten echter de aantekening dat verder onderzoek naar verborgen emolumenten nuttig zou zijn.

Hans Moleman

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden