Salaris bij Origin afhankelijk van bijleren werknemer

Bij automatiseringsbedrijf Origin wordt een vernieuwende CAO ingevoerd. Het salaris van de werknemers wordt afhankelijk van de persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast krijgen de werknemers ruime keuze om te sparen voor tussentijds verlof of pensioen....

Van onze verslaggever

Gijs Herderschêe

AMSTERDAM

Dat hebben de vakbonden en het automatiseringsbedrijf afgesproken in de eerste CAO voor de 5500 werknemers van Origin. Het bedrijf is ontstaan uit de fusie van BSO en een Philipsdochter.

Met elk van de werknemers wil het automatiseringsbedrijf voortaan jaarlijks afspreken wat het komende jaar wordt bijgeleerd. Als dat lukt, stijgt het salaris. Lukt het niet, dan zal het salaris gelijkblijven.

De bonden en Origin sluiten niet uit dat het salaris ook kan dalen als jaar op jaar de 'ontwikkelingsdoelen' niet worden gehaald. Daarover zijn echter nog geen afspraken gemaakt.

In de CAO is de werkweek vastgesteld op 40 uur. Dit geldt echter als 'normweek'. Werknemers krijgen de mogelijkheid korter of langer te werken. Zij krijgen ook de mogelijkheid een deel van het salaris of overwerk op te sparen voor tussentijds verlof of pensioen. Het aantal vakantiedagen loopt op met de leeftijd. Jongeren krijgen twintig vakantiedagen, veertigplussers 22 en werknemers van 55 jaar en ouder 24.

Daarboven krijgt elke werknemers negen 'Origin-dagen'. Vijf daarvan kunnen worden opgespaard voor tussentijds verlof of pensioen, of worden uitbetaald tegen ruim 2 procent extra salaris. De overige vier kan Origin als verplichte vrije dag aanwijzen als de klant waar de automatiseerder dan werkt, zijn bedrijf sluit. Gebeurt dit niet, dan gelden de vier als 'gewone' vakantiedagen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden