Ruimte op rechts

NIET VERGETEN te vragen op de persconferentie!..

1. Meneer Koeman, allereerst natuurlijk gefeliciteerd. Hoewel.

U bent de vierde trainer van Ajax in vier jaar die wordt opgehemeld door de club.

Olsen werd 'de best denkbare trainer' genoemd. Wouters werd door voorzitter Van Praag zelfs onmiddellijk in het rijtje Michels/Cruijff/Van Gaal geplaatst. En Adriaanse was 'de ideale Ajax-trainer.'

Die drie trainers werden allemaal anderhalf jaar na de ondertekening van hun contract ontslagen. Heeft u zich dit gerealiseerd toen u overeenstemming met Ajax bereikte?

2. Meneer Van Eijden, het is publiekelijk bekend dat u het liefst Frank Rijkaard tot trainer had willen benoemen. Bent u vandaag dus toch niet ook een klein beetje teleurgesteld?

3. Meneer Koeman, heeft u, net zoals Adriaanse, in uw contract een clausule laten opnemen dat u na een eventueel ontslag een royale afkoopsom krijgt?

4. U werkte bij het Nederlands elftal en Feyenoord samen met Leo Beenhakker. Was dat aangenaam?

5. Had u niet liever trainer van Feyenoord willen worden?

6. Of van Barcelona?

7. Of van het Nederlands elftal?

8. Heeft u de afgelopen dagen contact gehad met de heer Kesler, de directeur van de KNVB?

9. Moet Willem van Hanegem dan nu maar bondscoach worden?

10. Meneer Van Eijden en meneer Beenhakker, wat vindt u er van dat Louis van Gaal heeft gezegd dat hij bij Ajax nóóit onder de huidige directie zou kunnen werken?

11. Maar waarom zou hij dat zo stellig hebben gezegd?

12. Maar hij zegt het toch niet zomaar?

13. Meende u het trouwens toen u vorige week zei dat pas donderdagochtend door de directie en de Raad van Commissarissen van Ajax was besloten Adriaanse te ontslaan?

Volgens diverse bronnen binnen de club werd het besluit zondag na de wedstrijd tegen PSV al genomen en werden op maandag de details van de ontslagprocedure uitgewerkt.

14. Klopt het dat de afkoopsom voor Adriaanse, inclusief zijn salaris, ongeveer vier miljoen gulden bedraagt?

15. Meneer Koeman, toch nog even het volgende. Van welke fouten van Olsen, Wouters en Adriaanse hebt u het meest geleerd? Of heeft vooral Ajax de fouten gemaakt?

16. Op 19 december speelt Ajax tegen Vitesse. Wij zijn sportjournalisten, dus stellen we de vraag: wat zal er dan door u heen gaan?

17. Waarom precies heeft u Ruud Krol gekozen als assistent?

18. Beschouwt u het als een voordeel dat u in Barcelona al vaak supporters hebt gezien die met witte zakdoeken zwaaien?

19. Meneer Beenhakker, u antwoordde donderdag op een vraag van Henk Spaan dat wij over een paar maanden hele mooie dingen van Ibrahimovic te zien zullen krijgen. Komt u zelf op dit onderwerp terug, over een paar maanden, of moeten wij dat doen?

20. Meneer Van Eijden en meneer Beenhakker, tot slot, áls de heer Koeman over anderhalf jaar zou worden ontslagen, we gaan er niet van uit natuurlijk maar stél dat het gebeurt, stapt u dan ook op bij Ajax?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden