RTV

Child of our Time

BBC 1, 23.35 UUR

Herhaling van aflevering 10 van dit BBC-prestigeproject waarin de ontwikkeling van 25 in het jaar 2000 geboren kinderen wordt gevolgd. De jonge tieners maken zich op voor hun eerste zelfstandige stappen buiten het nest; wat vertellen de archiefbeelden over hun toekomst als adolescent?

Oud roze

NED 2, 22.55 UUR

Documentaire over De Roze Salon van Humanitas, een plek waar ouderen samenkomen om terug te kijken op hun vaak bewogen leven als (verborgen) homoseksueel. Samen met het 'rotterdamscentrumvoortheater' werken sommigen van hen aan een toneelstuk: Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen.

Robert Peston Goes Shopping BBC 2, 22.00 UUR

In aflevering twee (van drie) in deze reeks over de consumentenbiotoop van naoorlogs Groot-Brittannië, blikt programmamaker Robert Peston terug op de jaren negentig en nul. Het is de tijd van gouden bergen: spullen worden goedkoper, mode verandert sneller en supermarkten handelen steeds slimmer.

Tegenlicht

NED 2, 21.00 UUR

Tegenlicht duikt in de drinkwaterhandel van Nestlé. Is het wel slim het streven naar 'schoon drinkwater voor iedereen' over te laten aan een multinational? In de VS betaalt Nestlé 10 duizend dollar voor een truck- lading van 30 duizend liter grondwater. Na verwerking is die lading opeens 50 duizend dollar waard.

Levy

NED 2, 20.25 UUR

In de tweede aflevering van Gideon Levy's reportagereeks Iedereen gaat het voelen volgt hij de gedwongen fusie van het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. Wat zijn de gevolgen van de bezuiniging voor de musici voor wie straks geen plek meer is?

OBA Live

RADIO 6, 19.00 UUR

Theodor Holman spreekt met Albert Benschop over diens boek Cyberoorlog, slagveld internet. Volgens Benschop moet er een antwoord komen op de toegenomen cyber- criminaliteit. Daarnaast de actualiteiten met Stephan Sanders en Nausicaa Marbe en literair recensent Onno Blom over het succes van Stoner.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden