RTV

2Doc: Waterlijken


NED 2, 23.00 uur


Documentaire van Nelleke Koop over de mannen van de waterpolitie, die jaarlijks rond de tweehonderd lijken aantreffen in de grote rivieren die vanuit Duitsland Nederland binnenstromen. Na het bergen van de lichamen is het aan de recherche en de forensisch artsen om hun identiteit te achterhalen.


Altijd wat


NED 2, 20.50 uur


Wie wil er nog wethouder worden? Het afbreukrisico is groot bij deze functie: 40 procent van de wethouders haalt de eindstreep niet. Er zijn gesprekken met Co van Schaik uit Terneuzen, met 36 jaar de langstzittende wethouder van Nederland, en met Pieter Hilhorst, PvdA-wethouder te Amsterdam.


Debat Gemeenteraadsverkiezingen


NED 1, 20.30 uur


Rechtstreeks verslag van het NOS-verkiezingsdebat, dat plaatsvindt in het stadhuis van Den Haag. Er wordt gedebatteerd door zowel landelijke als lokale politici. Het debat wordt geleid door Dominique van der Heyde, Rik van de Westelaken is de centrale presentator.


Champions League: Chelsea-Galatasaray


NED 3, 20.15 uur


Wesley Sneijder en zijn club Galatasaray staan voor een zware opgave in de return van deze achtste finale Champions League: de thuiswedstrijd van drie weken geleden eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dat betekent dat de Turkse club minimaal twee keer moet scoren in Londen.


Kunststof


Radio 1, 19.02 uur


Jellie Brouwer in gesprek met de Vlaamse schrijver Erwin Mortier. Deze week verschijnt zijn nieuwe roman De spiegelingen. Hoofdpersoon Edgar Demont, die ook al voorkwam in Mortiers vorige boek Godenslaap, keert na de Eerste Wereldoorlog terug naar België en treft een land aan dat hij amper herkent.


Vroege vogels


NED 2, 19.20 uur


Het centrum van Amsterdam als prehistorisch zeelandschap. Met deze blik trekken presentatrice Janine Abbring en emeritus professor paleobiologie Bert Boekschoten door de hoofdstad. Want wat heeft Boekschoten ontdekt: in het kalksteen van de Amsterdamse stoepen zitten fossielen verscholen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.