RTV

Het uur van de Wolf

Ned 2, 23.00 uur

Documentaire over de veranderingen op de kunstmarkt. Steeds vaker kopen nieuwe rijken grote werken, in plaats van de gerenommeerde musea. Frank van den Engel bezoekt collectoren, galeriehouders, mu-seumdirecteuren en kunstenaars over de hele wereld en bespreekt met hen de verschuivingen.

Hannibal

RTL 5, 22.00 uur

In deze Amerikaanse dramaserie vertolkt de Deense acteur Mads Mikkelsen de rol van Hannibal misschien nog wel angstaanjagender dan Anthony Hopkins in Silence of the Lambs. Wanneer profiler Will Graham mentaal instort, schakelt de FBI psychiater Hannibal in om hem te begeleiden.

Andere Tijden

Ned 2, 21.25 uur

In 1977 kwam de Amerikaanse ex-spion Philip Agee naar Nederland. Hij was omstreden vanwege onthullingen over zijn voormalige werkgever: de CIA. Het kabinet Den Uyl gaf hem een tijdelijke verblijfsvergunning, maar een paar maanden later werd die haastig ingetrokken. Werd de druk vanuit de VS te groot?

Brandpunt Reporter

Ned 2, 20.50 uur

Eerste aflevering van een tweeluik over hoe de gemeente Amsterdam de Wallen opschoont met als doel criminaliteit aan te pakken en vrouwenhandel uit te bannen. De aanpak heeft al tientallen miljoenen gekost, Brandpunt Reporter onderzoekt of het is gelukt vrouwenhandel en criminaliteit te bestrijden.

Ali B en de 40 wensen

Ned 1, 20.30 uur

In deze eerste aflevering laat Ali B de wens uitkomen van de 77-jarige Bob. Hij wilde balletdanser worden, maar zijn ouders verboden hem dat uit angst dat hij homo zou worden. Nu wil hij graag schitteren in een balletvoorstelling. Aan de 18-jarige ex-verslaafde Peter de taak deze droom te laten uitkomen.

Burning Bush - Die Helden von Prag

Arte, 20.15 uur

In januari 1969 stak de Tsjechoslowaakse student Jan Palach zich in brand. Daarvoor schreef hij een brief waarin hij de afschaffing van censuur eiste. HBO maakte een serie over de nasleep van Palachs dood met onder meer de onfrisse zoektocht van de politie naar Palachs sympathisanten.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden