RTV

Labyrint

NED 2, 20.55 uur

Ook dit VPRO-wetenschapsprogramma heeft een verkiezingsspecial en onderzoekt de invloed en betrouwbaarheid van de peilingen. Wetenschapsjournalist Hans van Maanen toont hoe ingewikkeld het is om een steekproef te nemen, onderzoeker Joop van Holsteyn laat zien hoeveel twijfel er onder kiezers leeft.

Hit the road

NED 3, 21.15 uur

Nieuw BNN-programma waarin Chris Zegers met Nederlandse muzikanten naar het buitenland reist Vandaag: met Gers Pardoel naar Cuba om een bijzondere versie van hun grootste hit op te nemen. In format-termen heet dit een kruising van 3 op reis, Jan Smit - De zomer voorbij en Ali B op volle toeren.

Borgen

Canvas, 21.05 uur

Voor wie nog steeds niet aan de dvd-box is toegekomen, begint nu op Canvas deze bejubelde Deense dramaserie, die op meesterlijke wijze inzicht biedt in het politieke spel. Centraal staat de linkse politica Birgitte Nyborg, die kort voor de verkiezingen gevoelige informatie krijgt toegespeeld over de zittende premier.

In beeld

NED 2, 20.25 uur

Portrettenreeks van Omroep MAX over de weerbaarheid van succesvolle mensen die grote dieptepunten hebben gekend. Denk dan bijvoorbeeld aan Arjan Erkel, de oud-medewerker van Artsen zonder Grenzen die 607 dagen werd gegijzeld, en zich nu verkiesbaar heeft gesteld voor het CDA.

DE WERELD DRAAIT DOOR

NED 3, 19.30 uur

In een nieuwe verkiezingsspecial zit VVD-lijsttrekker Mark Rutte in het onderdeel 'Meet DWDD' tegenover misdaadjournalist Peter R. de Vries, economisch journaliste Marike Stellinga en G500-voorman Sywert van Lienden. Verder gedichten van Nico Dijkshoorn en muziek van Lianne La Havas.

Leven of theater?

NED, 23.05 uur

Documentaire waarin Frans Weisz een geheel nieuw licht werpt op de laatste periode uit het leven van Charlotte Salomon, de Joods-Duitse schilderes die in 1943 in Auschwitz om het leven kwam. Vlak voor haar deportatie gaf ze haar levenswerk in bewaring, getiteld Leben? Oder Theater? Ein Singespiel.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden