RTV-tips

De wilde keuken

Ned 2, 20.25 uur

Een nieuwe reeks van Wouter Klootwijks (Keuringsdienst van Waarde) Wilde Keuken. In de eerste aflevering duiken zijn kok en hij in de wereld van de stokvis: kabeljauw die gedroogd wordt aan de waslijn. Klootwijk doet een merkwaardige ontdekking: van de regering mag op die manier drogen niet.

Operatie Live

Ned 1, 21.25 uur

De openhart- en hersenoperatie die omroep MAX al eerder liet zien, leidde tot veel kritiek. Toch heeft het de omroep er niet van weerhouden nog een live-operatie uit te zenden. Dit keer kunt u zien hoe een niertransplantatie gaat. Het bijzondere is dat de ontvanger de nieuwe nier krijgt van een levende donor.

Jong

Ned 3, 21.55 uur

Dorine (26) werd psychisch en fysiek mishandeld door haar man. In Jong keert ze terug naar het moment waarop het zo uit de hand liep, dat ze dacht te sterven. Hoe komt het dat ze niet na de eerste klap bij haar man wegging? Dat legt in ze in de speech aan haar familie en vrienden uit.

Holland doc

Ned 2, 22.55 uur

Na de Joden waren de Roma en Sinti de grootste groep op wie de nazi's het hadden gemunt. Toch is hier maar weinig over bekend: de zigeuners zwegen na de Tweede Wereldoorlog over de genocide die op zo'n half miljoen van hen was gepleegd. In deze documentaire wordt gezocht naar de reden van dit zwijgen.

Pauw & Witteman

Ned 1, 23.00 uur

Astronaut André Kuipers gaat met Pauw en Witteman in gesprek over de boeken die over hem zijn uitgebracht. Het zijn er heel wat. Onder meer: Droomvlucht, het fotoboek André Kuipers- expeditie 30/31 en het kinderboek André het astronautje. Die laatste twee maakte hij overigens zelf.

Ode aan de doden

Ned 2, 19.25 uur

Dichters Gerrit Komrij en Rutger Kopland stierven vlak na elkaar. Ze waren een inspiratiebron voor velen, onder anderen voor dichter Nico Dijkshoorn. Hij bekijkt en vergelijkt het werk van beide dichters. Verder ook een ode aan couturier Theresia Vreugdenhil en de homo-emancipatiestrijder Jacques Drabbe.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden