RTV Tips

OBA Live

RADIO 5, 19.00 UUR

Max Pam bespreekt De mislukkingskunstenaar van Willem Otterspeer, een biografie over de eerste vijftig jaar in het leven van Willem Frederik Hermans. Daarnaast de culturele rubriek van Nausicaa Marbe en het panelgesprek met Stephan Sanders en Xandra Schutte. Theodor Holman presenteert.

Great Barrier Rief

NED 2, 19.35 UUR

Driedelige BBC-reeks over het Groot Barrièrerif, het grootste koraalrif ter wereld: ruim 2.000 kilometer lang, groter dan Groot-Brittannië, met drieduizend individuele riffen en honderden eilanden. In deze eerste aflevering wordt de structuur onderzocht van het natuurverschijnsel en de beestjes die erop leven.

Radar

NED 1, 20.30 UUR

In 2017 moet iedereen in Nederland zijn zaken met de overheid digitaal regelen. Kan dat eigenlijk wel? De Nationale Ombudsman en Radar presenteren de resultaten van een uitgebreid onderzoek. Daarnaast aandacht voor Simyo, de provider die zijn klanten boven hun prepaidtegoed liet bellen.

Slag om Europa

NED 2, 20.35 UUR

Teun van de Keuken en Roland Duong gaan op zoek naar de ultieme eurocraat. Zijn de beleidsmakers in Brussel werkelijk anonieme pennenlikkers die de hele dag onnodige regeltjes aan het verzinnen zijn?

Birth day

EEN, 20.40 UUR

Programmamaker Lieve Blancquaert zoekt deze week uit wat het betekent om in Tiberias, Israël te worden geboren. In het regionale ziekenhuis verzorgen Arabische en Joodse verpleegsters zowel Arabische als Joodse baby's. Buiten de ziekenhuismuren wordt het leven een stuk ingewikkelder.

Congo business case

NED 2, 23.00 UUR

Documentaire over ontwikkelingswerker Daniel Knoop, die afscheid neemt bij de Verenigde Naties en op een oude missiepost in Congo een eigen bedrijf opricht. Niet hulp is zijn uitgangspunt, maar handel. Al snel stuit hij op de beruchte averechtse gevolgen van goede bedoelingen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden