RTV-tips

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 uur

Cabaretiers Mike Boddé en Thomas van Luyn zijn te gast. Momenteel staan ze in de theaters met de Mike & Thomas Kerstrevue, een groots opgezette show waarin zij samen met gastacteurs Frits Lambrechts en Babette van Veen het ultieme kerstgevoel oproepen met zang, dans en melige humor.

Dossier: Wildlife Crime

NED 2, 19.55 uur

Jetske van den Elsen en Harm Edens onderzoeken criminele praktijken in de dierenwereld. De afgelopen jaren is het illegaal doden van bedreigde diersoorten zoals olifanten, neushoorns en tijgers gestegen. Edens loopt mee met de douane op Schiphol, waar veel illegare souvenirs het land binnenkomen.

Maestro

NED 1, 20.30 uur

In dit nieuwe muziekprogramma van de AVRO proberen bekende Nederlanders zich te bekwamen in het vak van dirigent van het symfonieorkest Holland Symfonia. Onder de deelnemers zijn acteur Michiel Romeyn, cabaretière Lenette van Dongen, zanger Wolter Kroes en rapper Kleine Viezerik.

Great continental railway journeys BBC 2, 22 uur

Begin van een reisserie waarin presentator Michael Portillo de mooiste treinreizen van Europa maakt aan de hand van George Bradshaws Continental Railway Guide uit 1913. In de eerste aflevering gaat Portillo van Londen via Parijs naar de Côte D'Azur, waar hij eindigt in een casino te Monte Carlo.

Hoe heurt het eigenlijk?

NED 1, 22.20 uur

Nieuw seizoen van Jort Kelders tongue-in-cheekreportages over de verschillen tussen oud en nieuw rijk in Nederland. Hoofdvraag in deze nieuwe reeks is: is ons koninkrijk toe aan nieuwe adel? Kelder zoekt het uit, wederom met de etiquettebijbel van Amy Groskamp-ten Have uit 1939 onder zijn arm.

De Van Waveren Tapes

NED 2, 22.55 uur

Documentaire van Wim van der Aar, die in 1996 op het Waterlooplein in Amsterdam een tas vol geluidsbanden vond. De tapes blijken telefoonopnamen te zijn die de excentrieke Guido van Waveren in de jaren zestig en zeventig zelf heeft opgenomen. Door de gesprekken wordt Van Waverens leven gereconstrueerd.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden