RTV-tips

De Wereld Draait door

NED 3, 19.30 uur

Het Erasumusdebat van EénVandaag wordt gerecenseerd door Jolande Sap van GroenLinks (die niet deelnam), presentator Prem Radhakishun en cabaretier Johan Fretz. Fotodetective Hans Aarsman doet een greep uit 50 jaar campagnefilmpjes en er is muziek van The Don't Touch My Croque Monsieurs.

De rekenkamer

NED 3, 20.25 uur

Wat kosten de verkiezingen? Een toepasselijk onderwerp voor de start van het nieuwe seizoen van De rekenkamer. De kosten van de Tweede Kamerverkiezingen worden nauwkeurig bij elkaar opgeteld, van de rode potloden (12 cent per stuk) tot aan de soms zeer prijzige verkiezingscampagnes.

The Greatest Movie Ever Sold

NED 3, 21.00 uur

Documentaire uit 2011 van Morgan Spurlock (bekend van de McDonald's-film Super Size Me), waarin hij de wereld van 'branding' en 'product placement' verkent. Hij liet zijn film financieren door 23 sponsors, die alle 23 in beeld komen. Langzaam wordt Spurlock zelf een merk.

Beeldgeheimen

Canvas, 21.10 uur

Documentaire die de gang van zaken reconstrueert rond een historische gebeurtenis. Op 15 februari 1954 onderbrak Marilyn Monroe onverwachts haar Japanse huwelijksreis met baseballspeler Joe Di Maggio om op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea op te treden voor de GI's. Was dit echt niet gepland?

Alles van waarde

NED 2, 23.00 uur

Frans Bromet richt zijn pijlen op de managerscultuur, waarin geldstromen voor elementaire zaken in de samenleving in de dikke zakken van allerhande managers terechtkomen. Om gehoor te vinden voor z'n grieven schakelt Bromet zijn dochter Laura in, die actief is in de politiek, maar zo haar eigen agenda heeft.

Erasmus debat

NED 1, 18.15 uur

Vooruit, nog maar eens een verkiezingsdebat. Ditmaal het traditionele Erasumusdebat, mede georganiseerd door EénVandaag. In een zaal vol studenten gaan de lijsttrekkers van VVD, CDA, PvdA, PVV, SP en D66 met elkaar in debat. Debatleiders van dienst zijn Pieter Jan Hagen en Bas van Werven.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden