RTV Selectie

Nooit meer slapen

Radio 1, 00.02 uur

Het stierenrennen tijdens de San Fermínfeesten is een van de gevaarlijskte evenementen ter wereld: elk jaar raken honderden mensen gewond in de nauwe straten van Pamplona. In de documentaire Encierro 3D verklaren de renners hun deelname. Maker Olivier van der Zee is te gast bij Pieter van der Wielen.

undefined

Keuringsdienst van Waarde

NED 3, 20.25 uur

Een herhaling van de aflevering over ossenstaartsoep. De verslaggevers verdiepen zich in de oorsprong van deze soep: tijdens de Franse revolutie zou een edelman ooit op het idee zijn gekomen soep te trekken van ossenstaarten, die bij de looierij op een grote hoop werden gegooid. De soep werd een groot succes.

undefined

Profiel: Gordon 10

NED 3, 20.55 uur

Dat de alomtegenwoordige druktemaker Gordon ook rustige en introspectieve momenten kent, is te zien in dit profiel, dat eerder werd uitgezonden in 2013. De zanger wordt gevolgd in de periode van zijn leven dat hij wil verhuizen van Blaricum naar Amsterdam en aan het trainen is voor de Dam tot Damloop.

undefined

Het uur van de wolf

NED 2, 23.25 uur

In documentaire The Who - Het verhaal van Tommy is te zien hoe The Who zich eind jaren zestig opnieuw uitvond door een rockopera te creëren. Tommy, een voorstelling over een doofstomme, blinde flipperkampioen, werd een doorslaand succes en veranderde het leven van de bandleden.

undefined

Opium op 4

Radio 4, 22.30 uur

Presentator Mark Brouwers ontvangt fotojournalist Hans Aarsman als hoofdgast. In zijn nieuwe boek Wat jij niet ziet zijn de beste afleveringen van Aarsmans rubriek 'De Aarsman Collectie' uit de Volkskrant gebundeld. Een gesprek over authenticiteit, enscenering, inzoomen en over het hoofd zien.

undefined

WK Voetbal

NED 1 en NED 2, 17.50 uur

De slotronden uit de groepen G en H staan op het programma, met om 18.00 uur het duel Verenigde Staten-Duitsland op Nederland 1, terwijl tegelijkertijd op Nederland 2 Portugal-Ghana wordt uitgezonden. Tussendoor verzorgen voetbalster Daphne Koster en trainer Gertjan Verbeek de analyses in Studio Brasil.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden