RTV Selectie

Imagine

BBC 1, 23.35 UUR

Een portret van de Britse architect Richard Rogers. Opgeleid aan de Architectural Association School of Architecture in Londen, brak Rogers in 1971 door met het mede door hem ontworpen Centre Pompidou. Later volgden nog The Lloyd's Building in Londen en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg.

Land in de kering

CANVAS, 20.35 UUR

Een terugblik op de intrede van de auto in het naoorlogse België. Van de gevaarlijke jaren vijftig en zestig - waarin in korte tijd veel nieuwe, en daarmee onervaren autobezitters de weg op gaan -, tot aan de periode van protest in de jaren tachtig en het immer uitdijende autopark van de laatste tien jaar.

Academie

NED 2, 19.20 UUR

Vandaag een lezing van strafrechtadvocaat Inez Weski, die betoogt dat de mens leeft als een gnoe. Weski vertelt over het dilemma tussen de groep als veilige haven en de vermorzelende kneveling door diezelfde groep. Wie wordt de alfa, wie de underdog en wie de meeloper?

How to Cook Well

BBC 2, 21.00 UUR

Raymond Blanc, de grote man van Le Manoir aux Quat'Saisons (twee Michelinsterren), legt in deze masterclass uit hoe te pocheren: het gaar maken van voedsel in vocht, net iets onder het kookpunt. Te beginnen met een tomaat en een ei. Maar ook wat lastiger: een kip en een perzik.

Altijd wat

NED 2, 21.05 UUR

In Nederland wonen al jaren honderden Afghanen die door de IND worden beschuldigd van oorlogsmisdaden. Onduidelijk is of ze ook schuldig zijn. Verslaggever Piet de Blaauw gaat op onderzoek uit. Daarnaast een gesprek met strafpleiter Gerard Spong en rubriek Feit of fictie over de massale bijensterfte.

Portret van Amerika

NED 2, 22.45 UUR

Het verhaal van de Amerikaanse fotograaf Mike Disfarmer (1884-1959). Vanaf WO I tot aan de vroege jaren vijftig fotografeerde hij de inwoners van bergdorpje Heber Springs. Disfarmers werk werd pas eind jaren zeventig opgepikt door kunsthandelaren en -critici; originele prints gaan weg voor ruim 23 duizend euro.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden