Rottweiler

Hij had al een waarschuwing van de politie gehad: zijn rottweiler en foxterriër moesten vanaf nu aangelijnd. Er waren immers al twee honden ernstig verwond....

Frédérique Spigt

Ik liep buiten met mijn hond. Voor mijn neus schoot de rottweiler los. Mijn hart sloeg over. ‘Hou hem vast’, zei ik.

‘Ga jij maar zoete liedjes zingen’, zei hij. Ik zei dat hij niet gek op moest kijken als de politie weer aan zijn deur zou komen.

Intussen liep ik verder bij hem vandaan. ‘Ik weet waar je woont, trut’, riep hij. Ik gaf hem te kennen dat ik niet gediend was van dreigementen. Ik draaide me om en liep terug. Hij schreeuwde onverstaanbare woorden en wees met zijn vinger in mijn gezicht, zodat ik de warmte van zijn hand kon voelen.

Aan de rand van het water zag ik mijn hond en de rottweiler, en besloot de mijne daar snel weg te halen. De rottweiler keek me aan.

Ik moest denken aan de dag dat ik door een kettinghond werd gebeten, een jaar of vijf geleden. De eigenaar, een Franse boer, had zich er nog over verbaasd dat ik hem kon aaien en vertelde dat het dier zó vals was, dat hij dat zelf niet durfde. Direct na zijn woorden draaide ik me om en werd ik door de kettinghond aangevallen.

Mijn tepel werd afgebeten en er was een flinke hap uit mijn bovenarm. De tepelhof en tepel hingen nog aan één stukje huid. Daar waar hij afgescheurd was, zat een glanzende witte bal, alsof er een gepelde lychee in zat. Er werd eau de vie gehaald ter ontsmetting.

In de ambulance, die pas na anderhalf uur kwam, heb ik de tepel zelf weer op zijn plek gelegd omdat ik dacht dat hij dan beter zou hechten. De ambulancebroeder is toen flauwgevallen. Pas vier uur later werd de tepel er weer aangenaaid.

Ik pakte mijn hond. Ik voelde mijn tepel. Ik gaf de rottweiler een aai over zijn kop en draaide me om. Ik besloot niet terug te lopen naar de tierende man, omdat ik bang was dat hij mijn tepel af zou bijten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden