ROOD OF ZWART: Spaarrente naar nieuw dieptepunt

De spaarrente is in de afgelopen maand naar een nieuw dieptepunt gedaald. Op de meeste spaarrekeningen is de rente nu minder dan 3 procent....

PETER DE WAARD

De rente op de Kapitaalrekening van de Postbank is nu voor tegoeden van 25 duizend gulden of meer nog maar 3,8 procent. De Postbank heeft ook de rente op andere populaire spaarrekeningen, zoals de Ster-, Plus- en

Leeuwrekening, in de afgelopen weken allemaal verlaagd. Op het saldo van de Plusrekening vergoedt de Postbank nog maar een rente van 2,5 procent.

Ook de Generale Bank is met de rente onder de 4 procent gedaald. Op de Hoge Rente-rekening is de rente nu 3,8 procent. De Rabobank en de VSB Bank hebben de spaartarieven bij het Telesparen en bij de Gemak Spaarrekening verlaagd.

Als enige van de banken houdt de UGBI Bank de rente hoog. Op de Gouden Klaver-rekening geldt nog altijd een tarief van 4,5 procent. 'We zijn benieuwd hoe lang ze dat nog kunnen volhouden. We bellen bijna iedere dag met de UGBI Bank. Tot nu toe slagen ze er wonderwel in', zegt Jurgen Ratelband van MoneyView Research in Amsterdam.

Op de geldmarkt - de markt voor kortlopende kredieten - staan de tarieven in de aanloop naar het beslissende euro-debat al weer enige tijd onder druk. Begin dit jaar rekenden veel financiële instellingen nog op een stijging van de geldmarkttarieven. Roparco ontkent dat er toen gestunt is om marktaandeel bij de concurrentie weg te halen. 'Het resultaat op de uitzettingen rechtvaardigde toen de verhoging. Nu zijn die resultaten gewoon een stuk lager', aldus een Roparco-woordvoerder.

Peter de Waard

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden