RIVM: ons eten bevat minder zout en verzadigd vet

In brood en groenteconserven zit minder zout. Ook is het gehalte verzadigd vet in onder meer producten van de aardappelverwerkende industrie verbeterd. Dat blijkt uit maandag naar buiten gebracht onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in samenwerking met het Voedingscentrum en de NVWA. Zij bekeken in 2012 het zoutgehalte in verschillende producten en vergeleken het met een jaar eerder.

Blikken erwtensoep in een fabriek van Unox. Beeld ANP

Te veel zout en verzadigd vet is slecht voor de gezondheid. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de voedingsindustrie opgeroepen daar meer rekening mee te houden, het RIVM onderzoekt of dat ook daadwerkelijk gebeurt.

'Het gehalte is vorig jaar afgenomen, maar we zitten nog niet op het niveau waar we moeten zijn', aldus een woordvoerder van het RIVM.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden