'Rijst en pasta hebben etiket 'ten minste houdbaar tot' niet nodig'

Het Voedingscentrum vindt dat van een flink aantal de producten het label 'tenminste houdbaar tot' zou moeten verdwijnen omdat de spullen veel langer houdbaar zijn dan de datum doet vermoeden.

Beeld ANP

Dat zei een woordvoerder van het centrum vrijdag naar aanleiding van een uitzending van Zembla vanavond.Het gaat bijvoorbeeld om pasta, rijst en meel.

Die zijn veel langer houdbaar dan de tht-datum doorgaans aangeeft. Volgens het centrum kan door het wegnemen van het etiket worden voorkomen dat mensen voedsel weggooien.Volgens het centrum kent meer dan de helft van de mensen het verschil niet tussen de aanduidingen 'te gebruiken tot' voor bederfelijke waar en 'tenminste houdbaar tot' voor minder bederfelijke spullen.

De gemiddelde Nederlander gooit volgens het Voedingscentrum per jaar 40 kilo goed voedsel weg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden