Rijksmuseum krijgt topkok

Het Rijksmuseum heeft Mario Ridder (41) van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Zwetheul aangenomen voor hun toekomstige 'fine dining-restaurant'.

Mario Ridder van tweesterrenrestaurant De Zwetheul in Schipluiden met een deel uit zijn kookboekenreeks Beeld anp

Het nieuwe toprestaurant zal volgend jaar openen in de Philipsvleugel van het nieuwe Rijksmuseum. 'Een waanzinnige locatie. Ik denk dat er bijna geen mooiere is in Nederland', zegt topkok Ridder in het Algemeen Dagblad.

Ridder krijgt vooralsnog een adviserende taak bij het Rijksrestaurant. 'We bekijken op dit moment wat mijn rol uiteindelijk gaat worden. Dat ik ga assisteren is zeker, maar of ik de exploitatie zelf ga doen of dat anderen dat gaan doen of dat ik alleen advies ga geven, daar zijn we nog niet uit. Maar mijn hand als chef-kok zal straks zeker te herkennen zijn in de kaart.'

Zijn baan bij sterrenrestaurant De Zwetheul wil hij desondanks behouden. De chef-kok zal daarom niet dagelijks in het Rijksmuseum zijn.

De ambitie voor een eersteklas restaurant in het Rijks heeft directeur Wim Pijbes al in 2008 kenbaar gemaakt. Het restaurant krijgt een terras en komt in de vleugel waar de afgelopen jaren de topstukken uit de collectie tentoongesteld waren. Voor de heropening door de koningin op 13 april, worden de stukken deze week uit de Philipsvleugel naar het hoofdgebouw verhuisd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden