Rijkaard verkoopt ondergroed aan Van Heek-Tweka

Oud-voetballer Frank Rijkaard heeft zijn ondergoed- en lingerielijn Underjeans alweer van de hand gedaan, nog geen twee jaar na de oprichting....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Volgens Van Heek-directeur G. Steijnmeijer ontvangt de oud-speler van Ajax en AC Milan 'voldoende'. Underjeans is goed voor een omzet van ongeveer vijf miljoen gulden. Winst heeft het bedrijf tot dusverre niet gemaakt, maar Steinmeijer verwacht dat Underjeans dit jaar quitte speelt.

Rijkaard is niet de enige aandeelhouder van Underjeans. Hij tilde het bedrijf in 1994 van de grond, samen met zijn vriend en zakenman Benny Garcia. Het initiatief voor de verkoop is uitgegaan van Rijkaard en zijn compagnon.

'Underjeans liep redelijk', verklaart Steinmeijer, 'maar na twee jaar had Underjeans een omvang bereikt waarbij aansluiting bij een echt volwaardig bedrijf noodzakelijk was om door te groeien'.

Bovendien is de voormalige international momenteel bezig met een verkorte cursus coach betaald voetbal. Hij is volgens Steinmeijer meer geïnteresseerd in sport, voetbal in het bijzonder.

Rijkaard neemt niet geheel afscheid van Underjeans. Hij blijft licentiehouder van het merk, en ontvangt zodoende een bedrag per verkocht artikel. Ook gaat de aanstaande trainer zich bezighouden met de public relations en het ontwerpen van de collectie van Underjeans.

Van Heek-Tweka is binnen de Benelux marktleider op het gebied van ondergoed en lingerie. Ook fabriceert de onderneming technisch- en interieurtextiel, en bad- en sportkleding. Van Heek-Tweka is sinds 1 oktober genoteerd op de beurs via een omgekeerde overname van Braat Beheer.

Braat leed in het verkorte boekjaar van 1 januari tot 31 juli een verlies van 2,1 miljoen gulden op een omzet van 15 miljoen. Van Heek-Ten Cate, eigenaar van 75 procent van de aandelen Van Heek-Tweka, bracht bij de overname van Braat dochter L. ten Cate in. Deze laatste onderneming boekte over het per 31 juli afgesloten boekjaar 1996/'97 2,6 miljoen winst op een omzet van 40 miljoen.

Van Heek-Ten Cate, grotendeels in handen van Steinmeijer, was in dezelfde periode goed voor 4 miljoen winst op een omzet van 165 miljoen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden