Richtingenstrijd

Zolang onenigheid heerst binnen Abvakabo staat de vakbeweging buitenspel. Daar heeft niemand baat bij.


De onenigheid binnen de Abvakabo FNV neemt groteske vormen aan. Medewerkers van de vakbonden ruziën onderling over de koers van de organisatie, over de geldstromen en over het bestuurlijke model. De verschillende facties binnen Abvakabo laten ook kritische rapporten opstellen die onder meer via de Volkskrant de laatste weken naar buiten zijn gekomen.


Het gevecht binnen Abvakabo FNV staat voor een groter twistpunt binnen de vakbeweging. Enerzijds zijn er leden die graag meer actie willen voeren, het conflict zoeken en daarmee de aantrekkingskracht van de vakbond wil vergroten. Via deze methode zouden voor de leden ook betere resultaten te bereiken zijn. Anderzijds zijn er de leden die voor het harmonieuze overleg kiezen. Vakbondsbestuurders en kaderleden gaan - lokaal en nationaal - in gesprek met de werkgevers om de belangen van werknemers te behartigen. Het stakingsmiddel wordt zelden ingezet.


De tegenstelling tussen actievoerders en onderhandelaars kwam helder in beeld bij het pensioenconflict. Abvakabo FNV en FNV Bondgenoten kozen toen voor het actiemodel, en hinderden voorzitter Agnes Jongerius daarmee bij de onderhandelingen. De twee geledingen spraken nadien af om in De (Nieuwe) Vakbeweging een nieuwe balans te vinden tussen actie en overleg.


De onenigheid binnen Abvakabo FNV geeft aan dat die nieuwe balans nog lang niet is gevonden. En dat is zorgwekkend. Het kabinet biedt de werknemers de kans om te overleggen over belangrijke onderwerpen als ontslagrecht en hervormingen in de zorg. Maar onderhandelen is onmogelijk als de achterban niet met één mond praat.


Vooral de actievoeders binnen de vakbeweging moeten zich beraden op de ontstane situatie. Actievoeren bleek voor de schoonmaakbranche een geschikte manier om nieuwe leden te werven. De emancipatie van de (vaak) ongeschoolde werknemer ging hierbij hand in hand met verbetering van arbeidsvoorwaarden. Dit model wordt nu te snel gekopieerd in bijvoorbeeld de zorg of de publieke dienstverlening, waardoor de tegenstellingen onnodig toenemen. Voor een krachtige vakbeweging moet actie geen doel op zich zijn, maar primair een middel om de belangen van werknemers te behartigen.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden