Remia frites-lijn

Mayonaise is een godsgeschenk. Zacht, weelderig en romig verdiept mayonaise de smaken van tomaat, kipfilet, garnalen, gekookte ham, koude vis en andere voedingswaren die van zichzelf nogal mager zijn....

De meeste Nederlanders smeren echter geen mayo op hun brood, maar op hun frites. Eigenlijk is dat bizar, want frites zijn van zichzelf al behoorlijk vet. Vrijwel overal ter wereld worden frites daarom met ketchup gegeten, behalve bij ons en bij de Vlamingen. Kortom, wij willen een gele kwak op de patat, maar we willen er niet dik van worden. Daarom is er een breed scala aan slanko-yogho-halva en andere caloriebeperkte kledder te koop. Over het algemeen geldt voor deze smeersels: hoe minder olie, des te viezer. Het nieuwe wanproduct van Remia spant wat dat betreft de kroon. Dit naargeestig hongerwintersurrogaat, Frites-lijn geheten, bevat slechts 5 procent olie. Het smaakt uitgesproken schraal, melig, en op een hele enge, hardnekkige manier zoetig. Maar je wordt er niet dik van, dat is zeker.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden