Update

Rellen Volos na degradatie naar vierde divisie

Met de gedwongen degradatie van Olympiakos Volos en A.O. Kavala is vandaag een einde gekomen aan lang juridisch touwtrekken in de hoogste afdeling van het Grieks voetbal. De tot oordelen bevoegde Commissie voor de Profsport (EEA) zette beide clubs terug naar de vierde divisie omdat ze niet aannemelijk hebben gemaakt dat alle banden met hun voormalige, levenslang geschorste eigenaren waren verbroken.

ANP/Redactie
Achilleas Beos (midden), eigenaar van Olympiakos Volos, werd in juni gearresteerd. © ARCHIEF AFP Beeld
Achilleas Beos (midden), eigenaar van Olympiakos Volos, werd in juni gearresteerd. © ARCHIEF AFP

De nationale bond (EPO) verbood Achilleas Beos (Volos) en Makis Psomiadis (Kavala) ooit nog een functie te vervullen in de voetballerij of zelfs maar een voet te zetten in een stadion. De twee worden onder meer verdacht van het verkopen van wedstrijden. Ze moeten nog voorkomen bij de rechter.

Nadat het slechte nieuws bekend was gemaakt, braken er in de havenstad Volos rellen uit. Ook ontstond er paniek bij de Griekse voetballiefhebber. Omdat nog onduidelijk is welke clubs de degradanten gaan vervangen, is de kans klein dat de competitie in de Superliga komend weekeinde gewoon begint.

Bovendien kunnen Volos en Kavala, die ook al bestraft waren met tien respectievelijk acht punten aftrek, nog beroep aantekenen bij het hoogste Griekse gerechtshof in een spoedprocedure. Hun veroordeling is een gevolg van een grootscheeps onderzoek naar malversaties in het Grieks voetbal dat al jaren een slechte naam heeft. Justitie probeert opheldering te krijgen, nadat de UEFA verscheidene wedstrijden als 'verdacht' heeft bestempeld.

© AFP Beeld
© AFP

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden