Rellen hebben alles met drank te maken

Gelukkig woon ik niet meer in Nederland. Buiten de Volkskrant via e- mail heb weinig last van de Nederlandse opinie....

Huib van der Bolt

Natuurlijk ben ik het er mee eens dat hij niet altijd de held is die wij willen dat hij is, maar dat maakt hem zeker niet tot een slechte voetballer. Ik zie niet in waarom hij een slechtere voetballer is dan anderen in het Nederlands elftal. Ik zie wel dat hij meestal met meer bezieling en passie speelt als zijn medespelers.

Hij is één van de weinigen die ondanks alles probeert te voetballen. Dat is heel wat meer dan andere leden van onze nationale trots laten zien.

Als alle spelers te bang zijn om een strafschop te nemen, staat hij op en doet het. Of hij die dan scoort of niet, mij interesseert het al niet meer. Oranje heeft op dat moment al laten zien uit welk hout het gesneden is. En in vele wedstrijden is het duidelijk te zien dat het slechts enkele spelers zijn die doorgaan tot het laatste fluitsignaal.

Ik vind het dan ook in en in triest dat hij overal ter wereld gewaardeerd kan worden, behalve in zijn vaderland. En dat alleen omdat dat vaderland Nederland is. Daar wordt het duidelijk niet gewaardeert dat iemand karakter toont of van eigen kracht uitgaat. Dat heet in Nederland arrogant.

Als 80 procent van de Nederlanders vind dat hij uit het nationale elftal verwijderd moet worden, dan raad ik Clarence aan om een nieuw vaderland te zoeken. Er zijn genoeg grote voetbalnaties die hem met open armen verwelkomen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden