Reis

Reis? Den Haag CS - Amsterdam CS, dinsdag 16.23 uur.

Prijs? 20,80 euro, zonder korting.

Vertrekken we op tijd? Niet helemaal. Om 16.24 gaan de deuren dicht. Iedereen lijkt tevreden. Ook de lookalike van Bashar al-Assad, die de trein anders had gemist.

Hoe zitten we erbij? Vrij krap. De jas is nog aan, maar is eigenlijk te warm. Om praktische redenen besluiten we hem aan te houden. De reis is te kort om hem na vertrek alsnog uit te doen. Lang genoeg om aan onze fout te worden herinnerd.

Wat zien we? Naast ons zitten vier Portugese vrouwen. Eentje lijkt sprekend op Amy Winehouse. Verder een schilder in z'n witte kloffie. De verf op zijn huid reikt tot aan de mouwen van zijn t-shirt. Op de A4 rijden de auto's langzaam de file in.

Wat ruiken we? De salami van de schilder. Op een bruine boterham. 'Niet nu nog een boterham eten, straks heb je geen honger meer!', zou onze moeder zeggen. Wij houden onze mond.

Wat horen we? Met name het gekeuvel van de Portugese dames. Verder meent iemand in de coupé een imitatie van Hans Teeuwen ten beste te moeten geven. Over Mozart, die een muziekstuk verkeerd laat eindigen.

Bijzonderheden? Nauwelijks. Amy Winehouse is gaan slapen op de schoot van een van haar vriendinnen. Een ontblote rug en een grote roze slip die uit haar spijkerbroek steekt, maken het geheel wat onsmakelijk. Vlak voordat we aankomen voert iemand achter ons een telefoongesprek. Met een Stef-Blokachtige stem spreekt hij zijn gesprekspartner aan als VIB, Very Important Beller.

Hilariteit alom? Dat valt tegen. Alleen de beller zelf vindt het een erg geestige vondst. Zijn gesprekspartner lijkt het niet te begrijpen. Een langdurige uitleg volgt. Gelukkig rijden we dan al Amsterdam Centraal binnen.

Hoe komen we aan? Op tijd, de machinist heeft zelfs het minuutje vertraging weggewerkt.

Cijfer? Een keurige 8.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden