Rehabilitatie voor korpschef Van Deursen

DEN HAAG (ANP) - De Gelderse commissaris van de koningin Clemens Cornielje heeft minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken geadviseerd oud-korpschef Jos van Deursen te rehabiliteren.

De korpschef van de regiopolitie Gelderland-Midden legde zijn functie in augustus vorig jaar neer, omdat er een onwerkbare situatie was ontstaan tussen hem en de ondernemingsraad.

Dat heeft Cornielje dinsdagmiddag gezegd na de presentatie van het rapport Feitelijk - Heden, Feitenonderzoek politiekorps Gelderland-Midden. Volgens Cornielje is uit het feitenonderzoek gebleken, dat de grote problemen waarmee het regiokorps kampte Van Deursen niet te verwijten vallen. ,,Hij is volgens mij opnieuw benoembaar in een functie bij de politie'', aldus de commissaris.

'Niets onoorbaars'

Cornielje denkt tevens dat de inmiddels gepensioneerde oud-korpschef Kees Bakker en zijn eveneens gepensioneerde plaatsvervangend korpschef André de Vries blij zullen zijn met het onderzoek, waaruit blijkt dat er onder hun leiding niets onoorbaars is gebeurd in het korps.

Er is geen sprake geweest van een ,,herenconnectie'', waar in een eerder rapport in september vorig jaar over werd gerept.,,Ik kan me voorstellen dat deze mensen zich zeer beschadigd hebben gevoeld'', aldus Cornielje.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden