Regio levert CMG personeel op

Automatiseerder CMG heeft vorig jaar in een uiterst krappe arbeidsmarkt het personeelbestand met 44 procent weten uit te breiden tot ruim 7100 werknemers....

'Het is heel succesvol gebleken om het werk naar de mensen brengen in plaats van de mens naar het werk', aldus CMG-bestuurder T. Rusting maandag bij de presentatie van de jaarcijfers. Logisch, viel bestuursvoorzitter C. Stutterheim zijn collega bij. 'De CMG'er werkt gemiddeld zo'n 55 uur per week en die heeft dan geen zin om nog eens uren in de auto te zitten.'

In totaal heeft de Amstelveense automatiseerder in 1998 2741 werknemers aangetrokken. Daar stonden 870 vertrekkende mensen tegenover. 'Dat is te veel', vindt Rusting. 'Maar het is wel een weerspiegeling van wat er in de markt gebeurt.' Het verloop is vergeleken met 1997 gestegen van 12 tot 14 procent. In het eerste halfjaar van 1998 was dat nog 15 procent.

De top van CMG was maandag niet alleen goed te spreken over het personeelsbeleid. Ook de toename van het resultaat was naar wens. De winst na belastingen klom met 57 procent tot 123 miljoen gulden, terwijl de omzet met 51 procent steeg tot krap 1,5 miljard gulden. Met deze groeicijfers laat het zijn grootste rivaal Cap Gemini dik achter zich. Het Utrechtse automatiseringsbedrijf kende vorig jaar een winstgroei van 36 procent. De omzet nam met een kwart toe tot 1,4 miljard gulden.

Stutterheim wilde zich niet wagenaan een winstprognose voor dit jaar. 'Dat doen we nooit.' Wel zei hij sneller te willen groeien dan de markt. De automatiseringssector zal dit jaar, zo is de verwachting, met 20 procent uitdijen.

De Franse divisie heeft in heteerste jaar overigens een 'aanzienlijk verlies' geleden. CMG nam vorig jaar drie branchegenoten over om de start in Frankrijk een flinke impuls te geven. Door de startkosten, voornamelijk voor reclame en de werving van personeel, kwam het verlies uit op bijna 9 miljoen gulden op een omzet van 30 miljoen.

CMG hoopt dit jaar in Frankrijk quitte te spelen. Het concern heeft geen plannen om net als in Nederland en Duitsland verder het land in te trekken. 'Frankrijk is een sterk gecentraliseerde economie. Bovendien hebben we voorlopig onze handen wel vol aan Parijs', stelde Stutterheim.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden