Regime Algerije verhindert kindervakantie

De Algerijnse autoriteiten hebben een groep van ongeveer driehonderd kinderen verhinderd naar Frankrijk te vertrekken, waar ze waren uitgenodigd vakantie te vieren....

AFP; AP; REUTERS

AFP, AP, Reuters

ALGIERS

De groep van driehonderd zou zondag vertrekken en de vakantie doorbrengen bij Franse families die zich daarvoor beschikbaar hadden gesteld. De kinderen wachtten uren in de brandende zon bij de haven van de hoofdstad Algiers op hun vertrek, maar kregen uiteindelijk te horen dat ze niet wegmochten.

De Franse humanitaire organisatie Secours Populaire, die de kinderen had uitgenodigd, heeft een brief gestuurd naar de Algerijnse president Zéroual om hem te vragen de kinderen alsnog te laten vertrekken.

In een ministeriële circulaire van vorig jaar staat dat het verboden is voor onafhankelijke hulporganisaties kinderen die het slachtoffer zijn van terrorisme, naar het buitenland te sturen. Alleen de Algerijnse staat mag zich bezighouden met hulp aan deze groep jeugdigen. Maar onder de groep van driehonderd bevinden zich geen slachtoffers van geweld, zegt de Algerijnse organisatie El Azhar, die de voorbereidingen had verzorgd. Volgens een minister riepen kinderen die eerder met vakantie naar Frankrijk waren geweest Vive la France.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden