Regels

Samen met de overgang naar de euro wordt ons in allerhande publicaties geadviseerd om wisselgeld, munten en verder nog in huis liggende spaarpotjes in te leveren....

Als reeds veertig jaar trouwe klant van de Postbank werd ik deze week weer eens geconfronteerd met de zogenaamde 'service' van de Postbank. Staande in een rij van zo ongeveer 25(!) wachtenden in het postkantoor Rijswijk, locatie Herenstraat, was ik van plan kerstzegels te kopen en had ik tegelijkertijd de illusie om een oude 'spaarpot', zijnde dertig gulden aan stuivers, keurig volgens de regels verpakt in vijftien 'Postbankzakjes voor munten' ter waarde van twee gulden per zakje op één van onze giro's te storten. (Deze zakjes dient men overigens eerst vóóraf op te halen bij het postkantoor, dit alwéér staande in een lange rij.)

Tot mijn grote verbazing en woede werden slechts tien zakjes geaccepteerd en meer niet! Dit met de opmerking: 'Regels zijn regeltjes!' Mijn opmerking dat dit weigeren van meer dan tien zakjes alleen maar extra werk zou opleveren als ik opnieuw achter in de rij van 25 personen zou gaan staan om alsnóg de resterende vijf zakjes in te leveren werd slechts met alweer 'regels zijn regeltjes' beantwoord! Kan het dommer?

Op mijn vraag waar deze beperking tot het inleveren van het aantal muntenzakjes in de 'europublicaties' vermeld staan, kon men ook al weer slechts volstaan met 'regels zijn regeltjes'.

Zelf heb ik nooit gevraagd om euromunten met dezelfde vormgeving als wij rond Sinterklaas aan chocolademunten opvreten en een serie bankbiljetten met een lay-out en onhandige maatvoering van de eerste de beste Zuid-Amerikaanse bananenrepubliek!

Nu de euro er onvermijdelijk dan toch komt, lijkt het mij in deze situatie dat dit soort domme acties van de Postbank wel érg veel gaan lijken op de m-bankieren-mobieltjes-actie, namelijk één grote misrekening!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.