Redding ijsstadion Thialf lijkt nabij

De schuldeisers van schaatspaleis Thialf in Heerenveen kunnen naar schatting een derde deel van hun schuld tegemoet zien als ze akkoord gaan met het reddingsplan....

Op 19 november moeten 117 schuldeisers akkoord gaan met de verdeling van een beschikbaar gesteld bedrag van 1,2 miljoen euro, terwijl zij nog 3,5 miljoen euro te goed hebben. Gaan de schuldeisers niet akkoord dan gaat het Heerenveense ijsstadion alsnog failliet.

Het Friese schaatsstadion gaat gebukt onder een schuldenlast van in totaal 15 miljoen euro. Rabobank Heerenveen, Rabobank Nederland, Avero Pensioen, Staalbankiers en Interbrew hebben 11,6 miljoen tegoed. De belastingdienstkrijgt nog 365.000 euro en 117 kleine schuldeisers nog 3,5 miljoen.

De grote schuldeisers zijn eerder akkoord gegaan met het reddingsplan. De kleine schuldeisers komen op 19 november in de rechtbank in Leeuwarden bijeen.

Rotshuizen adviseert die schuldeisers voor het akkoord te stemmen. 'Als ze niet akkoord gaan, gaat Thialf failliet. De kans dat ze dan nog geld krijgen is erg klein. De kleine schuldeisers staan als laatsten in de rij mocht Thialf failliet gaan. Ik heb met veel schuldeisers gesproken en het lijkt erop dat de drempel van tweederde voor wordt gehaald', meent de curator.

Het ijsstadion was normaal gesproken failliet gegaan. De gemeente Heerenveen, Aegon (grote sponsor van de schaatsbond KNSB) en Essent voorkwamen dat door alle drie 1,5 miljoen op tafel te leggen. Als het reddingsplan is afgerond worden zij voor een gelijk deel eigenaar van het stadion.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden