Reconstructie van Roels afgefikte brommobiel

Hoe Roel voor AT5 het uitfikken van zijn brommobiel levensecht reconstrueert en 24Kitchen feelgoodkok Rudolph van Veen dumpt.

Roel vertelt over zijn brommobiel voor de camera van AT5. Beeld AT5
Roel vertelt over zijn brommobiel voor de camera van AT5.Beeld AT5

Top

Je hoort niet elke dag van AT5, maar deze week was het prijs voor de Amsterdamse stadszender. Ja, er werd een hoofd gevonden op straat in de hoofdstad en daar zat de omroep mooi bovenop, maar in de nacht van maandag op dinsdag vloog er een brommobiel in brand in Amsterdam-Noord, waar AT5 óók op afging, en hoe.

De brommobiel was van Roel, die niet te beroerd was het hele incident na te spelen. 'Nee! Nee! 'Kankerlijers!', acteerde Roel van achter zijn slaapkamerraam, vanwaar hij de fikkende brommobiel had opgemerkt.

Hij rende naar beneden, deed de deur 'een stukkie' open. 'Blijf binnen, blijf binnen!', schreeuwde de politie nog naar Roel, maar die liet zich niet tegenhouden en met gevaar voor eigen leven rende hij naar rechts om de vuurzee op zijn stoep te aanschouwen.

Die aanblik deed hem zo veel pijn, dat hij naar de overkant rende om zijn agressie 'kwijt te raken'. Hij toonde de wonden op zijn handen als bewijs en deed daarna voor - met zijn hoofd tegen de bakstenen - hoe de politie hem in de boeien had geslagen. Zijn 'kindje', zijn 'allessie' was weg en Roel was ontroostbaar. 'Mijn vader ging dood, nou, uurtje gehuild. Maar vandaag...'

Vergeet wijlen Man Bijt Hond of Van Zuks Dus, het echte leven vind je bij AT5.

door: Haro Kraak

Roel vertelt over zijn brommobiel voor de camera van AT5. Beeld AT5
Roel vertelt over zijn brommobiel voor de camera van AT5.Beeld AT5

Flop

Wie een kater had of gewoon zin had in een kwartiertje feelgood-tv van de bovenste plank waarin de ene lekkernij na de andere werd gecreëerd, was jarenlang bij Rudolph van Veen aan het juiste adres. De 'communicatiekok' annex meester-patissier was de ster van tv-zender 24Kitchen, de beste van allemaal.

'Soms vind ik het toch zó jammer dat er geen geurtelevisie bestaat!'

'Zonder versieren geen verleiden, en dat geldt ook voor gebak.'

'Het leuke van een bolletje mozzarella is dat je er zo fijn in kunt knijpen. En daar mag je dan bij denken wat je wilt.'

Rudolph van Veen. Beeld anp
Rudolph van Veen.Beeld anp

Het is dus behoorlijk teleurstellend dat Van Veen 24Kitchen noodgedwongen moet verlaten - hij, de man die de zender vijf jaar geleden mede oprichtte en een gezicht gaf. In het tv-programma Van Liempt Live op RTL Z zei Van Veen dat de eigenaar van de zender, FOX International Channels, een 'andere visie' heeft, een visie die botst met de zijne.

Aan de juistheid van de visie van de kok hoeft geen mens te twijfelen. Nu maar hopen dat zijn nieuwe 'kook- en bakplatform' een succes wordt, al was het maar om het ongelijk van FOX aan te tonen.

Aan een tijdperk is een eind gekomen. Gelukkig hebben we de uitspraken nog. 'Hou het simpel. Maar maak het lekker.'

Door: Paul Onkenhout

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden