Rechtszaak Margarita achter gesloten deuren

De rechtszaak van prinses Margarita tegen haar bijna ex-echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn, waarin zij opnamen en transcripties van een gesprek met koningin Beatrix opeist, wordt op 30 maart achter gesloten deuren behandeld....

ANP

Dit liet de advocaat van de prinses, G. Kemper, in het weekend weten. De Roy van Zuydewijn ontkent dat hij nog in het bezit is van de opnamen. Deze zouden zijn gestolen uit zijn bankkluis.

Het gaat om opnamen van een vertrouwelijk gesprek dat Margarita in 2002 had met haar tante, koningin Beatrix. In het gesprek zou het huwelijk van Margarita ter sprake zijn gekomen. De prinses bood onlangs haar excuses aan voor het heimelijk opgenomen gesprek en eist van De Roy van Zuydewijn de opnamen en uitgetypte versies daarvan terug. De Roy heeft aangekondigd het gesprek openbaar te zullen maken in een door hem geschreven boek. De rechtszaak dient voor de rechtbank in Amsterdam.

Omdat de zaak achter gesloten deuren wordt behandeld, deed Kemper via de advocaat van De Roy van Zuydewijn het verzoek ook de dagvaarding niet openbaar te maken. De Roy zette de conceptdagvaarding echter toch op zijn website www.hypocrietofniet.nl. Hierin kondigt Kemper aan, in geval van publicatie, te onderzoeken of De Roy een tuchtrechtelijk verwijt kan worden gemaakt.

In het concept vraagt de advocaat de openbaarmaking van de tapes te verbieden op straffe van een dwangsom van vijftigduizend euro voor elke overtreding van dat verbod.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden