Rechter staat staking bij visrokerij toe

De staking bij zalm- en palingrokerij H. van Wijnen BV in Krimpen aan den IJssel mag worden voortgezet. Dat heeft de president van de rechtbank in Rotterdam gisteren besloten in kort geding....

ANP

De rechtszaak was aangespannen door de directie die de staking wilde laten verbieden. Maar volgens de rechtbankpresident is de staking niet onrechtmatig.

Sinds woensdag zijn enkele tientallen van de 120 medewerkers van het bedrijf in staking. Zij accepteren niet dat de directie loonafspraken maakte met de ondernemingsraad terwijl de onderhandelaar van FNV Bondgenoten op vakantie was. De vakbond probeerde al enige tijd met de directie een CAO af te sluiten. Bij het bedrijf werken veel uitzendkrachten.

Na de uitspraak van de rechter heeft de directie FNV Bondgenoten alsnog uitgenodigd om vrijdag te komen praten over een CAO. De stakers gaan voorlopig door met hun actie.

Volgens vakbondsonderhandelaar L. Vermaat is het personeel onder druk gezet om per volmacht in te stemmen met de 'ondernemingsovereenkomst'. Die deugt volgens hem niet, omdat het schort aan een passende loonstijging en een goede ziekteverlofregeling.

Bij het bedrijf heersen vooroorlogse toestanden, vindt de vakbondsman.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden