Recht van spreken, Goed volk, Salma

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

de redactie
Toemalig minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers verlaat het Binnenhof na afloop van de ministerraad (2012). Beeld anp
Toemalig minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers verlaat het Binnenhof na afloop van de ministerraad (2012).Beeld anp

Recht van spreken

NPO 2, 20.30 uur

Na een eerste mooie aflevering met en over econoom Johan Witteveen, wordt deze week teruggekeken op de carrière van politicus Gerd Leers. Na acht succesjaren als burgemeester van Maastricht werd hij minister van Immigratie en Asiel in kabinet-Rutte I. 'Een afschuwelijke baan', zegt hij nu.

Goed volk

EEN, 20.55 uur

Kok Jeroen Meus reist voor de Belgische televisie de wereld over, op zoek naar typische (eet)gewoonten in onder meer Texas, het Russische Ojmjakon en Langa, Zuid-Afrika. In deze eerste aflevering kijkt hij in Tokio een week lang mee over de brede schouders van de sumo-worstelaars.

Topkok Jeroen Meus. Beeld anp
Topkok Jeroen Meus.Beeld anp

Children of the Gaza War

BBC 2, 22.00 uur

Tijdens de Gaza-oorlog in de zomer van 2014 volgt correspondent Lyse Doucet een aantal kinderen aan beide kanten van de grens tussen Israël en Palestina. In de nasleep van het conflict wil Doucet onderzoeken hoe de oorlog het denken van de piepjonge oorlogsslachtoffers heeft veranderd.

Salma

canvas, 22.55 uur

Documentaire over de beroemde Indiase dichteres Salma, die als tiener in huis werd opgesloten door haar ouders. Afgezonderd van de buitenwereld zocht ze haar toevlucht tot taal. Haar stiekem geschreven dichtregels wist ze naar een uitgever te smokkelen. Ze werden haar ontsnapping.

56 up

NPO 2, 23.25 uur

Deel 8 uit de unieke reeks waarin Michael Apted met tussenpozen van zeven jaar een bezoek brengt aan dezelfde groep mensen. Van de elf die in 1964 voor het eerst werden gevolgd, doen er nog tien mee. Met Apted gaan de 56-jarigen in discussie over hoe het is om al die jaren je leven terug te zien op tv.

Nooit meer slapen

NPO RADIO 1, 00.00 uur

Beeldend kunstenaar Gabriël Kousbroek is de eerste gast in zomerserie Vadermoord. Programmamaker Mathijs Deen neemt Kousbroek mee terug naar het moment dat hij losbrak van zijn grote voorbeeld: zijn vader Rudy Kousbroek. Hoofdgast van Nooit meer slapen is vannacht journalist Rob Wijnberg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden