Recensiekoning

RECENSEERT ALLES

De recensiekoning

~ Gedicht vergeten ~

Wat?Gedicht vergeten

Wanneer?Op Pakjesavond

Recensent?10e

De Sint had besloten zowel mijn ouderlijk als mijn schoonouderlijk huis te bezoeken. Hierdoor bevond ik mij afgelopen vrijdag in een grote speelgoedwinkel in een niet nader te noemen winkelcentrum. Oké, het was Middenwaard in Heerhugowaard. Weer of geen weer, het is altijd Middenwaardweer, dat weet iedereen.

In deze speelgoedwinkel lukte het me om cadeautjes te vinden voor álle neefjes, nichtjes en kinderen die ik heb, inmiddels al een kinderschare van negen stuks. Het was een flinke berg en ik deed hard mijn best alle gevoelens van gêne te negeren. Dit ging overigens nog het best door te kijken wat de mensen om mij heen allemaal aan het afrekenen waren. Ik had mijn armen vol met verantwoorde bellenblaasmachines, tornadomachines en globes. O, en een roze glitterkralenset en een niet-masculiene mannenbarbie met geföhnd haar en een kroontje, maar die lagen tactisch onderop.

En dan was er nog het lootje. Via een ingenieus systeem kreeg ik eerder al via een e-mail de melding dat ik het lootje van mijn zwager toebedeeld had gekregen. Nathan wilde graag Spaanse sloffen maat 42, een beschermplakker voor zijn telefoon en het nieuwste stripboek van Dirkjan.

Het was me gelukt voor iedereen iets te vinden. Dat was het goede nieuws. Om de ontstane stress wat te verwerken wierp ik mij op de twee dingen die me altijd rustig krijgen: van alle rondslingerende penen voor het paard bakte ik een worteltaart en ik dronk wijn. Uitgeput viel ik in slaap, om er tijdens het pakjesfeest de volgende dag achter te komen dat ik mijn gedicht voor Nathan was vergeten te schrijven. Dat was het slechte nieuws.

Met zijn sloffen was hij reuzeblij en hij trok ze onmiddellijk aan. Het stripboek werd meteen gepakt en hij is aan het lezen gegaan. Alleen de chocolade-N kon hij blijkbaar weerstaan. Het was een grote, maar ondanks dat bleef hij in het cellofaan. Het was een vrees'lijk hectisch feest maar het spijt me toch oprecht: een gedicht vergeten is heel stom, dat dicht ik nooit meer recht.

recensiekoning.nl

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden