Raoul Heertje (p.10-15)

Niet altijd reageren mensen even enthousiast wanneer ze door ons worden benaderd voor een interview. Vaak is enig soebatten vereist, soms duurt dat zelfs flink wat maanden....

Bart Koetsenruijter

Uiteindelijk belde Heertje terug en liet weten geneigd te zijn medewerking te verlenen aan een interview. ‘Maar weet wel dat ik alles zelf ook opneem.’ Dat laatste mag vreemd lijken – normaal gesproken doen alleen voorzichtige politici dat – maar heeft misschien te maken met het tv-programma dat hij aan het voorbereiden was. Hij kon er weliswaar nog weinig concreets over zeggen, maar het zal ‘iets proberen te vertellen over echtheid’. Hij vroeg Verbraak in elk geval of hij een van de vele mailtjes die de journalist stuurde, mocht gebruiken.

Coen Verbraak haalt zijn schouders erover op. ‘Ik ben benieuwd of hij er iets van gebruikt in de eerste aflevering van zijn programma.’ Vervelender vond hij het dat Heertje achterdochtig bleef. ‘Ik vraag van tevoren altijd naar namen van een paar bekenden die ik kan bellen ter voorbereiding – om de knipselmap te ontstijgen. Raoul wilde dat jammer genoeg niet.’ Het verklaart al met al het onalledaagse begin van het interview.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden