Satire

Ramp voor onze eigen ouderen: noodhulp naar het buitenland

Bij buitenlandse rampen staat Nederland klaar om noodhulp te bieden terwijl onze eigen ouderen in de vrieskou verpieteren. Stuitend.

Laura Van Der Haar en Matthijs Van Rumpt Amsterdam
null Beeld reuters
Beeld reuters

Het is bar en boos voor onze eigen ouderen: wéér een ramp in de overzeese gebiedsdelen. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat bij internationale rampen waar de Nederlandse overheid noodhulp biedt, honderden van onze eigen ouderen in verpleeghuizen liggen te creperen. Iedere keer opnieuw.

Het CBS legde in het onlangs gepubliceerde onderzoek bloot dat er sprake lijkt van systematische ouderenhaat: onze toch al kaalgeplukte eigen ouderen hebben structureel te lijden onder mensen wier leven volledig is verwoest.

Bij iedere orkaan, bij iedere burgeroorlog, bij iedere genocide waar de Nederlandse overheid klaarstaat om noodhulp te bieden, worden de mensen die ons land hebben opgebouwd regelrecht naar de slachtbank geleid.

Zo lang onze eigen ouderen hier nog massaal in de vrieskou liggen te verpieteren, zouden de humanitaire rampen in het buitenland volgens het CBS moeten stoppen. Onze eigen ouderen kunnen eenvoudigweg niet de bakstenen van hun huizen blijven opeten terwijl de bakstenen van honderdduizenden anderen zijn weggespoeld. Stop de ouderenhaat!

We lijken werkelijk af te stevenen op een onhoudbare situatie: de laatste tijd is er sprake van steeds meer hongersnood en natuurgeweld, terwijl onze eigen ouderen binnen de muren van een verpleeghuis hier gewoon om de hoek de marteldood sterven. Stuitend!

De Nederlandse politiek laat de mensen die ons land hebben opgebouwd maar al te graag in het verdomhoekje staan volgens het onderzoek, telkens weer wanneer ergens noodhulp wordt geboden. Terwijl de wereld om ons heen in brand staat, liggen onze eigen ouderen gewoonweg te creperen. Daar hoor je nooit wat over.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden